Το 3ο Ε.Κ.Ραφήνας στη Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τη Διαστημική Ομάδα Ραφήνας!

325

3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας)!

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!

Ξεκινάμε τη φετινή σχολική χρονιά συμμετέχοντας στη Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τη Διαστημική Ομάδα Ραφήνας!

Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, 1.500.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι συνεπές στο ραντεβού του, για έκτη συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας τη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων από τις πέντε το απόγευμα έως αργά το βράδυ.

Βασικός στόχος της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ είναι η προβολή του έργου των ερευνητών και η ανάδειξη στο ευρύ κοινό της σπουδαιότητας και της καινοτομίας των επιτευγμάτων τους, του ρόλου του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου στην επιστήμη, αλλά και την προσφορά του στην κοινωνία και την ανάπτυξη της χώρας.

Στη διάρκεια της εβδομάδας 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2019 σε όλη την Ευρώπη γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2019, ενθαρρύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να ανακαλύψει και να εξερευνήσει τον αθλητισμό, αλλά και να τονώσει το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ο αθλητισμός, παρακαταθήκη του αρχαίου πνεύματος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην Ελλάδα, παίρνει επάξια τη σκυτάλη από τον πολιτισμό.