spot_img
13.6 C
Rafina
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθέτησε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων!

 

 

 

Το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθέτησε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, με αποτέλεσμα η Τουρκία να δεχθεί ακόμη ένα χτύπημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ήταν εκείνος που κατέθεσε το ψήφισμα, με την  αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας να υποστηρίζεται επίσης και από γερουσιαστές φίλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Να σημειωθεί πως οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές είχαν βάλει πολλά εμπόδια, για να μην τεθεί προς ψήφιση το ψήφισμα στο Σώμα, όμως η Γερουσία το ενέκρινε σήμερα ομόφωνα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει στα τέλη Οκτωβρίου, με συντριπτική πλειοψηφία – 405 ψήφοι υπέρ, 11 κατά – το ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται γενοκτονία η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από έναν αιώνα.

Ο Τεντ Κρουζ, από τους γερουσιαστές που κατέθεσαν το ψήφισμα, χαιρέτισε την έγκριση του ψηφίσματος: «Είναι η τρίτη συνεχή εβδομάδα, που ερχόμαστε στην αίθουσα της Γερουσίας για να επικυρώσουμε αυτό το ψήφισμα. Και είμαι ευγνώμων που σήμερα το πετύχαμε. Το ψήφισμα Μενέντεζ-Κρουζ επιβεβαιώνει την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της γενοκτονίας των Αρμενίων», τόνισε ο Κρουζ, αναφερόμενος στον Δημοκρατικό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Θυμίζουμε πως χθες (11/12) η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ ψήφισε τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, με ψήφους 18 υπέρ και 4 κατά, για τη στρατιωτική επίθεση στη Συρία και την αγορά του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400.

ΠΗΓΗ:wepost.gr

Αυτή την εβδομάδα

Ο Μπάρμπα Βάγγος γεμίζει μουσική την Κυριακή 1 Νοεμβρίου!

Μια ξεχωριστή μουσική Κυριακή μάς περιμένει στην πλατεία της...

Ραφήνα: Πέντε χρόνια κάθειρξη για τον Ρουμάνο που είχε συλληφθεί για φωτιές το 2024

Σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών καταδικάστηκε, σύμφωνα με τις...

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Ξεκινούν τον Νοέμβριο οι Σχολές Γονέων

Τον Νοέμβριο του 2026 ξεκινούν οι συναντήσεις των δύο...

ΝΕΑ

Ο Μπάρμπα Βάγγος γεμίζει μουσική την Κυριακή 1 Νοεμβρίου!

Μια ξεχωριστή μουσική Κυριακή μάς περιμένει στην πλατεία της...

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Ξεκινούν τον Νοέμβριο οι Σχολές Γονέων

Τον Νοέμβριο του 2026 ξεκινούν οι συναντήσεις των δύο...

RPN.GR