Το Δεινοθήριο στην Άνθεια του Έβρου!

481

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος άνοιξε τα φτερά του εκτός εμβέλειας του δήμου μας,  εκπροσωπώντας το Πικέρμι μας και τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου στο 25ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιών στην Άνθεια του Έβρου που διοργάνωσε ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος Άνθειας “ο Σπάρτακος»!

Ένα τριήμερο πολιτιστικό πανόραμα αφιερωμένο στην παράδοση και στις ρίζες του λαού μας. Συμμετείχαν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα (Μυτιλήνη, Σέρρες, Λάρισα, Κρήτη, Πόντιοι Θεσσαλονίκης, Κρήτες, Δραμινοί και πολλοί άλλοι)  και ανάμεσα τους είχε την τιμή να παραβρίσκεται και ο πολιτιστικός μας σύλλογος, αναβιώνοντας χορούς, έθιμα και τραγούδια από τους αρβανίτες των Μεσογείων-Αττικής. 

Την  αποστολή μας αποτελέσαν 21 χορευτές από το τμήμα παραστάσεων παραδοσιακών χορών  και εισέπραξαν τα χειροκροτήματα και τις επιδοκιμασίες όλων των συμμετεχόντων ομάδων αλλά και του κόσμου που ήρθε να παρακολουθήσει το φεστιβάλ. Ευχαριστούμε τα μέλη μας για την συμμετοχή τους. Η αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί στο Σουφλί το μουσείο μεταξιού, το Βυζαντινό μουσείο του Διδυμοτείχου, καθώς την πόλη της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής. 

Εντύπωση και θαυμασμό μας έκανε η οργάνωση και ο εθελοντισμός των διοργανωτών που για 25η χρονιά καταφέρνουν να γνωρίζουν στους συνδημότες τους, τους χορούς, τα τραγούδια καθώς τα ήθη και τα έθιμα από όλη την Ελλάδα. Πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθειά τους ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια ακριτική μας περιοχή όπως ο νομός Έβρου.

Τους ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία και τους ευχόμαστε με το ίδιο σθένος και αγάπη να συνεχίσουν και στο μέλλον. 

Δείτε φωτογραφίες εδώ