spot_img
18 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το «Σπάρταθλον 2019»

 

 

Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του «37ου Σπάρταθλον», το οποίο θα διεξαχθεί φέτος στις 27-28 Σεπτεμβρίου, όπως διαβεβαιώνουν οι διοργανωτές του μεγαλύτερου αθλητικού αγώνα στο χώρο των υπεραποστάσεων.

Ο 37ος αγώνας θα ξεκινήσει στις 7.00 το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου από τους πρόποδες του Ιερού βράχου της Ακροπόλεως των Αθηνών.

Σ’αυτόν θα συμμετάσχουν, όπως κάθε χρόνο, 400 δρομείς προερχόμενοι από 53 χώρες του κόσμου, οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση μέχρι τη Σπάρτη.

Θα περάσουν από αρχαιολογικούς χώρους, σε δρόμους και μονοπάτια της Αττικής και Πελοποννήσου, θα διασχίσουν την κορυφή του βουνού Αρτεμισίου, τους κάμπους της Νεμέας, την γέφυρα του Ευρώτα, διαδίδοντας το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι» μέσω της ιστορικής αυτής διοργάνωσης.

Η φετινή διοργάνωση του 37ου Σπάρταθλον χαρακτηρίζεται επίσης από την παρουσία 60 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών από τον χώρο των υπεραποστάσεων.

Ο αγώνας διεξάγεται επάνω στα βήματα του Αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, που κάλυψε το μακρύ δρομικό ταξίδι των 246 χιλιομέτρων, φτάνοντας στη Σπάρτη την επόμενη ημέρα.

Η ετοιμότητα των 400 αθλητών και αθλητριών για τον αγώνα επιτυγχάνεται μέσα από εντατικές πολύμηνες προπονήσεις και από ανάλογη ψυχολογική προετοιμασία.

Μαζί τους, συμπαραστάτες στη δοκιμασία τους, εκατοντάδες εθελοντές, συνοδοί, γιατροί, φυσιοθεραπευτές. Πλήθος κόσμου από την εκκίνηση, τους ενδιάμεσους Δήμους μέχρι και τον τερματισμό θα τους δίνει αμέριστα υλική και ψυχολογική υποστήριξη.

Ο περσινός 1ος Έλληνας δρομέας του 36ου Σπάρταθλον, Ιωάννης Πολυμένης, θα δώσει και φέτος το «παρών», διεκδικώντας έναν καλύτερο χρόνο στην κάλυψη της απόστασης.

Επίσης, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των υπεραποστάσεων και περσινή πρώτη Ελληνίδα του 36ου Σπάρταθλον, Γεωργία Μαντά, η οποία κατέχει το ρεκόρ κάλυψης της διαδρομής και για πολύ λίγο έχασε την 3η θέση στο βάθρο, στην κατηγορία των γυναικών, θα προσπαθήσει να επαναλάβει όχι μόνον τον περσινό θρίαμβό της, αλλά να διεκδικήσει εκ νέου μία από τις θέσεις του βάθρου!

Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Τουρισμού.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δρομέων Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.) έχει απονείμει στο διεθνή Σύνδεσμο «Σπάρταθλον» την «ΧΡΥΣΗ ΕΤΙΚΕΤΑ» ποιότητας «GoldenLabel».

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR