Το γιοτ του Μπιλ Γκεϊτς των $645 εκατ.(φωτο)

609

Tο πρώτο του ιδιόκτητο σκάφος αποκτά ο ιδρυτής της Microsoft .

Μπορεί να περίμενε 64 χρόνια να αγοράσει και να περιμένει άλλα τέσσερα για να το παραλάβει αλλά η αναμονή αξίζει τον κόπο!

Ο 64χρονος δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκεϊτς έδωσε 645 εκατομμύρια δολάρια και αγόρασε το πρώτου ιδιόκτητο super yacht. Το όνομα του σκάφους είναι Aqua.

Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές σκάφος φιλικό προς το περιβάλλον αφού καίει ως καύσιμο  υγροποιημένο υδρογόνο,  το οποίο αποθηκεύεται σε δύο δεξαμενές,  και σε θερμοκρασία -217 βαθμούς Κελσίου.

Μπορεί να ταξιδεύει αυτοτελώς για 4.000 μίλια πριν ανεφοδιαστεί.  Δηλαδή θα μπορεί να καλύψει «με ένα γέμισμα»  μία υπερατλαντική απόσταση από τη Νέα Υόρκη στο Σάουθαμπτον. Θα αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα  17 κόμβων.

Όχι πια ενοικιαζόμενα

Είναι γνωστό ότι ο Γκέιτς λατρεύει να κάνει διακοπές κυρίως στη Μεσόγειο με θαλαμηγούς που ναύλωνε αλλά πρώτη φορά αποκτά δικό του σκάφος.

Έχει μήκος 370 πόδια ήτοι 112 μέτρα και έχει χώρους ενδιαίτησης  για τη φιλοξενία 14 ατόμων και 31 μέλη πληρώματος.

Διαθέτει γυμναστήριο, χώρο για γιόγκα και μασάζ καθώς και μία πισίνα-καταρράκτη στο πίσω κατάστρωμα.

Το σκάφος είχε παρουσιαστεί σε μοντέλο κλίμακας στο Monaco Yacht Show το 2019. Το  superyacht θα παραδοθεί στον Αμερικάνο δισεκατομμυριούχο το 2024.

Ο σχεδιασμός του  Aqua superyacht είναι  φουτουριστικός.  Αποτελείται από πέντε καταστρώματα. Το στούντιο σχεδιασμού Sinot ανακοίνωσε ότι το εξωτερικό του σκάφους ήταν εμπνευσμένο από  την κίνηση των παλιρροιών και το σχήμα της θάλασσας  έξω στον ανοικτό ωκεανό.

Το πίσω μέρος του σκάφους διαθέτει δύο χώρους διασκέδασης. Ένα  σαλόνι στο κάτω επίπεδο  για ηλιοθεραπεία ή κολύμβηση και ένα στο πάνω μέρος ανώτερο  όπου βρίσκεται η  τραπεζαρία.

Θα διαθέτει ειδικά συστήματα θέρμανσης-τζάκια που θα τροφοδοτούνται από ειδικό τζελ και θα  επιτρέπουν στους φιλοξενούμενους  να παραμένουν ζεστοί σε ψυχρότερες βραδιές χωρίς να χρειάζεται να καίνε  ξύλο ή κάρβουνα.

Όταν αποκαλύφθηκε το σχέδιο του Aqua ήταν μία νέα ιδέα.  Η απόφαση του Γκέιτς να το χρηματοδοτήσει το μετέτρεψε σε ορόσημο για την κατηγορία των super yachts.