Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλλήνης ζητά κατεπείγοντα μέτρα στο μετρό Παλλήνης για τον συνωστισμό και τις καθυστερήσεις λόγω covid-19

4632

 

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ζητά να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση στο πρόβλημα της καθυστέρησης των δρομολογίων των συρμών του μετρό Παλλήνης λόγω κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αν μάλιστα λάβουμε υπ’όψη ότι λόγω των καθυστερήσεων των συρμών ,πολλοί κάτοικοι των γύρω περιοχών αναγκάζονται να μεταβούν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας που έχει συχνά δρομολόγια και αναγκάζονται να πληρώσουν ταξί ή πάρκινγκ το οποίο έιναι πλέον επί πληρωμή.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλλήνης επίσης εφιστά την προσοχή του Υπουργείου Μεταφορών στον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν οι επιβάτες να εκτεθούν στον covid-19 ειδικά μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων!

Διαβιβάζει την απόφαση που πήρε ομόφωνα στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και στη ΣΤΑΣΥ(Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε).

Με εισήγησή του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλλήνης Νικόλαος Κούτρας αναφέρει:

”Δεχόμαστε καθημερινά έντονα παράπονα από τους συμπολίτες μας για τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ.

Η καθυστέρηση των δρομολογίων,πέρα από την ταλαιπωρία που δημιουργεί στους πολίτες,συνιστά και ένα σοβαρό υγειονομικό κίνδυνο.καθώς την περίοδο αυτή τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται επικίνδυνα.

Διαπιστώνουμε ότι ο νέος σχεδιασμός των δρομολογίων μετά τη λειτουργία των νέων σταθμών(Αγία Βαρβάρα,Κορυδαλλός,Νίκαια),δημιουργεί μεγάλη καθυστέρηση στα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο,με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων της Παλλήνης.

Η κατάσταση λόγω των καθυστερήσεων των δρομολογίων είναι απελπιστική και η ανησυχία των επιβατών για την διασπορά του ιού είναι έντονη.Γιαυτό ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύση ώστε να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας και να μην συνωστίζονται στις αποβάθρες και στα βαγόνια των συρμών.”

Ας ευχηθούμε η επιστολή να βρει ευήκοα ώτα και να λυθεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα που αφορά εκτός από τους κατοίκους του δήμου Παλλήνης και εμάς τους κατοίκους Πικερμίου,Ραφήνας,Μαραθώνα,Σπάτων,Αρτέμιδας και όλων των γύρω περιοχών που χρησιμοποιούμε τον σταθμό Παλλήνης χρόνια τώρα.

Ρεπορτάζ Κατερίνα Τράση

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================