spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέλαβε δύο αλλοδαπούς για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 2,4 κιλά ηρωίνης – rpn

 

 

 

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών κατάφεραν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, με τη σύλληψη δύο αλλοδαπών υπηκόων Αφγανιστάν, ηλικίας 27 και 37 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και συνέργειας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 20 Μαΐου, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, καθώς και με την Άμεση Δράση.

Εντοπίστηκε ποσότητα ηρωίνης άνω των 2,4 κιλών

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 37χρονος εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών να έχει στην κατοχή του νάιλον σακούλα με πέντε συσκευασίες ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 2.445,94 γραμμαρίων. Ο 27χρονος φέρεται να είχε ρόλο συνεργού στην υπόθεση, συνδράμοντας στη διακίνηση της ποσότητας.

Οικονομικό όφελος άνω των 44.000 ευρώ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα ύψους 44.000 ευρώ, σε περίπτωση πώλησής της στη μαύρη αγορά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν:

  • Η συνολική ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας
  • Τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • Το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ

Η υπόθεση τελεί υπό προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, ενώ η κατασχεθείσα ουσία θα αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για περαιτέρω ανάλυση.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών για την απαγγελία κατηγοριών.

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR