Το Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας γλεντάει τις Απόκριες με πολύ χορό!

638


Με κέφι, μεταμφιέσεις, χορό, τραγούδι, μεζέδες και κρασάκι γιόρτασαν τις Αποκριές οι μαθητές των χορευτικών τμημάτων του Λύκειου Ελληνίδων Ραφήνας.

Από τους πιο μικρούς μέχρι τους μεγαλύτερους σε ηλικία ένωσαν όλοι τα χέρια στον κύκλο του χορού, ένιωσαν τον παλμό του νταουλιού και το ρυθμό των μακεδονίτικων χορών, ξεφάντωσαν με παραδοσιακούς και μοντέρνους ήχους.

Οι μεταμφιέσεις έδωσαν αφορμή για σκωπτικά πειράγματα και οι χορευτές “έτριψαν το πιπέρι” με μιμητικές κινήσεις και έντονα πατήματα.

Όλα τα μέλη και οι φίλοι του Λ.Ε.Ρ. απόλαυσαν ένα γλέντι που θύμισε τις Απόκριες που γιορτάζονταν αυθόρμητα στις παλιές γειτονιές και τα σπίτια, εκεί που ο καθένας άλλαζε την όψη του χάριν της γιορτής και απελευθερωνόταν διασκεδάζοντας, χορεύοντας, γελώντας.

Ευχαριστούμε θερμά την Εφορεία χορού για τη διοργάνωση του γλεντιού, τους δασκάλους χορού, Κωνσταντίνο Λιναρά και Ανθία Χρόνη, την ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων και όλους τους συμμετέχοντες για τα εδέσματα και το κέφι τους! Καλές, χαρούμενες Απόκριες!