Τα μέλη του Λ.Ε.Ρ. βρέθηκαν στο νομό Φωκίδας, θαύμασαν τη σπάνια συλλογή παραδοσιακών ενδυμασιών και αντικειμένων του Ηλία Δαραδήμου στο λαογραφικό μουσείο του Χρισσού, του χωριού από όπου ξεκινούσαν οι ικέτες για να καταλήξουν στον ιερό τόπο των Δελφών και να ζητήσουν χρησμό από την Πυθία. Εκεί φυλάσσεται ένας πολύτιμος θησαυρός ελληνικών φορεσιών, που με μεράκι, κόπο και αγάπη συλλέχθηκαν.
Ο εθελοντής ξεναγός , ο κ. Καλλίας, μας σεργιάνισε στις γειτονιές της Άμφισσας, στα ταμπάκικα με τα παλιά βυρσοδεψεία, μας έδειξε τα προσχέδια του αγιογράφου Παπαλουκά, που αποτέλεσαν τη βάση για την αγιογράφηση της εκκλησίας της πόλης, μας αφηγήθηκε την ιστορία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα στα Σάλωνα ανοίγοντάς μας το μουσείο της Επανάστασης, στο σπίτι του Πανουργιά.
Το στοιχειό της Χάρμαινας μας διηγήθηκε τη θλιβερή ιστορία του, το άγαλμα της Περσεφόνης μας υποδέχτηκε στο αρχαιολογικό μουσείο. Η περιπλάνησή μας στην ήρεμη και πανέμορφη πόλη της Άμφισσας με τα δίπατα νεοκλασικά σπίτια , το κάστρο, τα αυθεντικά ταβερνάκια, το μεγάλο καφενείο και το παλιό ποτοποιείο μας δημιούργησε τη γλυκιά νοσταλγία για τις επαρχιακές πόλεις του παρελθόντος, που δεν ξεχνούν την ηρωική ιστορία τους και διαπνέονται από τον αέρα των θρύλων και των παραδόσεων.
Ευχαριστούμε θερμά για την οργάνωση της εκδρομής την Έφορο Εθνικών παραδόσεων και λαογραφικού αρχείου, κ. Νίκη Γρηγορίου, τη συνέφορο, κ. Ασπασία Μπούρχα, για την γλυκιά αφήγησή της για την Αράχοβα και τους Δελφούς, την Έφορο Εθνικών Ενδυμασιών, κ. Χαρούλα Καράογλου, για τις καίριες επεξηγήσεις της για τις εθνικές μας φορεσιές, τον κ. Απόστολο Κωστόπουλο για την πολύπλευρη πληροφόρηση, που μας παρείχε για την Άμφισσα και την ιστορία της, τη συνέφορο κ. Ευαγγελία Πανταζή για τα χειροποίητα εδέσματά της, τη συνέφορο,κ. Ηρώ Κατσιάνου για τις ζωντανές φωτογραφίες της και όλα τα μέλη μας, για την καλοπροαίρετη και θετική τους αύρα!