Το Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας τιμά την ανεξαρτησία της Ελλάδος στο Ολυμπιείον(φωτο)

238

Οι εθνικές μας ενδυμασίες, που φέρουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την εθνική μας ταυτότητα παρουσιάστηκαν από το Λύκειο των Ελληνίδων στο χώρο του Ολυμπιείου στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου με αφορμή την επέτειο 200 ετών από την κήρυξη της ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθώντας τη χρονολογική σειρά απελευθέρωσης των διαμερισμάτων της Ελλάδας πέρασαν μπροστά από τα μάτια των θεατών οι εθνικές μας ενδυμασίες από την Πελοπόννησο, τη Ρούμελη, τα Επτάνησα, την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο! Ζευγαρωτοί χοροί, μελωδικοί ήχοι της δημοτικής μας μουσικής, οι συμβολικές και λυτρωτικές κινήσεις των χορευτών πάνω στα αρχαία μάρμαρα μετέδωσαν τη γνησιότητα του ελληνικού πολιτισμού και κράτησαν ζωντανή τη θύμηση των απελευθερωτικών αγώνων του λαού μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και η Πρόεδρος του Λ.τ.Ε., Ελένη Τσαλδάρη.

Παρούσα ήταν και η Πρόεδρος του Λ.Ε.Ρ., Εύη Γκατσοπούλου, και μέλη του Λ.Ε.Ρ., που έδωσαν συγχαρητήρια στους δασκάλους χορού του Λ.Ε.Ρ., Κωνσταντίνο Λιναρά και Θεοδόση Λειβαθηνό, για τη συμμετοχή τους στη χορευτική παρέλαση!