spot_img
34.5 C
Rafina
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
spot_img

Το μαχαίρι, το πεπόνι και οι καραμπόλες: Η Τσεβά στο 2028

 

 

Πολύ μεγάλη απήχηση είχε το χθεσινό μας άρθρο για τα πολιτικά τεκταινόμενα στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να τονίσουμε πως στους δύο «σταθερούς παίκτες» συγκαταλέγονται και ο κ. Παναγιώτης Ευαγγέλου από τη Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς και η κα Εμμανουέλα Τερζοπούλου από τη Γη και Ελευθερία. Δύο παρουσίες που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ξανά παρούσες και το 2028 και θα πάρουν το δικό τους κομμάτι από την εκλογική πίτα.

Αυτό, όμως, που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση — με αρκετά σχόλια και μηνύματα — ήταν η ξεκάθαρη τοποθέτησή μας ότι στις επόμενες εκλογές θεωρούμε πως θα είναι εκ νέου υποψήφια η σημερινή δήμαρχος, Δήμητρα Τσεβά. Μια εκτίμηση που ίσως κάποιοι να μην είχαν σκεφτεί ή να μην τολμούσαν να διατυπώσουν δημόσια. Η προοπτική αυτή αλλάζει άρδην τα δεδομένα.

Η πολιτική της δεξαμενή, (αυτή δηλαδή που η ίδια “ελέγχει” και δεν αναφερόμαστε στο συνολικό ποσοστό του 2023, αφού τμήμα αυτού πλέον έχει αποχωρήσει…), δηλαδή το εκλογικό της ακροατήριο, βρίσκεται ή βρισκόταν αν θέλετε καλύτερα, ξεκάθαρα απέναντι στον Βαγγέλη Μπουρνού. Την ίδια ώρα, όμως, σε αρκετά μεγάλο βαθμό ταυτίζεται με άλλους που επιθυμούν να καθίσουν στη δημαρχιακή καρέκλα. Έτσι, οι καραμπόλες και τα προβλήματα δεν δημιουργούνται για την ίδια, αλλά για όσους σκέφτονται να τη διαδεχθούν.

Είναι σαφές ότι η Δήμητρα Τσεβά «κρατάει και το μαχαίρι και το πεπόνι». Η κάθε κίνησή της στις επόμενες εκλογές αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις σε όσους ήδη σχεδιάζουν τη στρατηγική τους. Δεν προδικάζουμε το αποτέλεσμα, όμως όποιος γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία και τα «πολιτικά μαθηματικά» αυτού του Δήμου αντιλαμβάνεται πως η πρόθεσή της να είναι ξανά υποψήφια δημιουργεί προβληματισμό σε πολλούς.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι απομένουν ακόμη 2,5 χρόνια μέχρι την κάλπη. Για κάποιους μπορεί να μοιάζει μεγάλο διάστημα, αλλά για τους γνώστες είναι ελάχιστο. Άλλωστε, η μάχη έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, με αρκετούς να σχεδιάζουν ήδη από τώρα το 2028.

Αυτή την εβδομάδα

Μαραθώνας: Μεγάλο λαϊκό γλέντι στις 29 Αυγούστου με Ζαζόπουλο, Βέρρα και Ηλιάδη

Μια μεγάλη μουσική εκδήλωση με γνωστούς εκπροσώπους του λαϊκού...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 23 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Κυριακή 23 Αυγούστου Φίλε μου Κριέ, η...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ...

ΝΕΑ

Μαραθώνας: Μεγάλο λαϊκό γλέντι στις 29 Αυγούστου με Ζαζόπουλο, Βέρρα και Ηλιάδη

Μια μεγάλη μουσική εκδήλωση με γνωστούς εκπροσώπους του λαϊκού...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 23 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Κυριακή 23 Αυγούστου Φίλε μου Κριέ, η...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ...

Καιρός: Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Οι περιοχές που θα «ψηθούν» και πότε έρχεται η ανάσα δροσιάς

Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόννησος στο επίκεντρο της ζέστης...

Νέα Σμύρνη: Καρτέρι θανάτου στην 45χρονη έξω από το σπίτι της κόρης της

Σε δολοφονία και αυτοκτονία συγκλίνουν τα έως τώρα ευρήματα...

RPN.GR