Το Μάτι καιγόταν και ο υπεύθυνος των εναέριων έπινε καφέ στο Αεροδρόμιο με θέα την φωτιά

1476

Ο βασικός υπεύθυνος για τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής στις 23 Ιουλίου 2018 όπου σημειώθηκε η εκατόμβη θυμάτων στο Μάτι και την Ραφήνα,έπινε καφέ σε περιοχή κοντά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – απ όπου έβλεπε αμέτοχος την πυρκαγιά στο Μάτι- με μια εθελόντρια της Πυροσβεστικής.

Η εθελόντρια τον είχε επισκεφθεί προκειμένου να οργανώσει «περιήγηση» παιδιών στην βάση των ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής. Ακολούθησε βόλτα αξιωματικού και εθελόντριας στο χώρο των …καθηλωμένων ελικοπτέρων κι ύστερα κοινή έξοδος σε τοπικό κατάστημα. Κι όλα αυτά ενώ ο Βουτζάς,το Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι παραδίδονταν στις φλόγες με τα τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Με κύριο ζητούμενο γιατί τις κρίσιμες ώρες δεν υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς από τα εναέρια μέσα.

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν –όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» από υπομνήματα και καταθέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς– ύστερα από μήνυση συγγενών των θυμάτων μέσω του δικηγόρου Αθηνών κ. Βασίλη Καπερνάρου– αξιωματικών και ιδιωτών που έδιναν παρόν στην Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την ώρα της πύρινης καταστροφής στο Μάτι. Οι συγγενείς των θυμάτων, μέσω του κ. Καπερνάρου, είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής  που βρίσκονταν στην βάση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τις κρίσιμες ώρες του Ιουλίου του 2018, ασχολούντο με …ξεναγήσεις μίας επισκέπτριας, χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον για όσα συνέβαιναν στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Οπως είχε ήδη αποκαλύψει «Το Βήμα  της Κυριακής» για αυτές τις ιδιωτικές ..περιδιαβάσεις στο «Ελευθεριος Βενιζέλος» υπήρχε κατάθεση αξιωματικού της Πυροσβεστικής ενώπιον του ανακριτή κ. Αθανάσιου Μαρνέρη που ερευνά την   τραγωδία στο Μάτι,ο οποίος κατέθεσε ότι «η γυναίκα εισήλθε στην   εγκατάσταση από την πύλη 12  του αεροδρομίου «Ελευθέριος   Βενιζέλος» γύρω στις 18.20 (σσ. κι ενώ η πυρκαγιά στο Μάτι μαινόταν). Την είδα να μπαίνει στο γραφείο του υπευθύνου, κάθισε εκεί για περίπου 30 λεπτά και στην συνέχεια έφυγαν (σσ. ο αξιωματικός κι η εθελόντρια) από το γραφείο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ