Το Oruc Reis απέπλευσε για Κάρπαθο.Νέα τουρκική πρόκληση με NAVTEX

224

 

Σκηνικό έντασης στήνει η Άγκυρα, με τουρκικά πολεμικά πλοία να έχουν αναπτυχθεί σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελόριζου-Ρόδου και Καρπάθου.

Δεκατέσσερα τουρκικά πλοία του πολεμικού ναυτικού έχουν αποπλεύσει από το Ακσάζ καθώς η Άγκυρα εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας NAVTEX, με την οποία γνωστοποιείται η διεξαγωγή ασκήσεων με χρήση πραγματικών πυρών σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο έως τις 23 Αυγούστου. Πριν από λίγο, απέπλευσε το Oruc Reis με πορεία προς περιοχή νότια της Καρπάθου.

Την ίδια ώρα σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, και ιδιαίτερα το Πολεμικό μας Ναυτικό, στο φως των νέων λεκτικών και απύθμενων προκλήσεων της Αγκυρας, ως και των επικείμενων ενεργειών από πλευράς Ερντογάν, ειδικά μετά την πρόσφατη συμφωνία Ελλάδος – Αιγύπτου για τη δικαιοδοσία σε θαλάσσιες ζώνες.

Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνεδρίαση ορίστηκε μία ώρα μετά την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Νίκο Χαρδαλιά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και τη λήψη νέων μέτρων.