spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Το Πικέρμι τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Χριστόφορο – Λαμπρός εορτασμός με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου (φωτο- βίντεο)

 

 

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 8/5 στο Πικέρμι η μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου, πολιούχου της πόλης και προστάτη των αυτοκινητιστών. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, στην πλατεία Έβερτ.

Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος συγκέντρωσε γύρω του πλήθος πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, αλλά και τον εξωτερικό του χώρο, για να τιμήσουν τον Άγιο και να προσκυνήσουν την ιερή του εικόνα.

Μετά τον Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε κήρυγμα προς τους παρισταμένους, αναδεικνύοντας τη σημασία του Αγίου Χριστοφόρου ως προτύπου θάρρους και προστασίας, ειδικά για τους ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά στον δρόμο, όπως οι οδηγοί και οι εργαζόμενοι στις μεταφορές. Τόνισε τη δύναμη της πίστης στην καθημερινότητα και την ανάγκη ενότητας σε καιρούς αβεβαιότητας.

Ακολούθησε η καθιερωμένη περιφορά της ιερής εικόνας στους δρόμους του Πικερμίου, με τη συνοδεία πιστών, παιδιών, τοπικών αρχών και της δημοτικής φιλαρμονικής, δημιουργώντας μια συγκινητική και εορταστική ατμόσφαιρα. Η πομπή πέρασε από κεντρικά σημεία της πόλης, σκορπίζοντας ευλογία και δίνοντας έναν ξεχωριστό παλμό στην τοπική κοινωνία.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με αρτοκλασία, ενώ πολλοί προσκυνητές παρέμειναν στον Ιερό Ναό για προσευχή και συμμετοχή στις μετέπειτα λειτουργικές πράξεις.

Ο εορτασμός του Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι αποτελεί κάθε χρόνο μία από τις πιο σημαντικές θρησκευτικές και κοινωνικές στιγμές της περιοχής. Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο του RPN.GR

Δείτε πολλές φωτογραφίες εδώ

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR