spot_img
18.8 C
Rafina
Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2026
spot_img

Το πλήρωμα του υποβρυχίου που βούλιαξε τραγουδά «αντίο»(βίντεο)

 

 

 

 

Σπαραγμό προκαλεί το βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζει τα μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου της Ινδονησίας που σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη, να τραγουδούν παίζοντας μουσική, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τον θάνατό τους.

Το υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας το οποίο είχε χαθεί από τα ραντάρ την προηγούμενη εβδομάδα στα νερά ανοικτά του νησιού Μπαλί βρέθηκε στο βυθό, διαλυμένο στα τρία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για δυστύχημα το οποίο προκλήθηκε μετά από έκρηξη στο σύστημα εκτόξευσης τορπίλης κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Ανάμεσα στα μέλη που απεικονίζονται στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian να τραγουδούν είναι και ο κυβερνήτης τους, Heri Oktavian.Τραγική ειρωνεία είναι ότι τα μέλη του πληρώματος τραγουδούσαν μία γνωστή επιτυχία στην Ινδονησία, το όνομα του οποίου σημαίνει «Αντίο». «Ακόμη κι αν δεν είμαι έτοιμος να μου λείπεις. Δεν είμαι έτοιμος να ζω χωρίς εσένα. Σου εύχομαι τα καλύτερα», είναι μόνο μερικοί από τους στίχους του τραγουδιού.

Όπως αναφέρει ο Guardian το βίντεο καταγράφηκε ως αποχαιρετιστήριο για τον απερχόμενο διοικητή του υποβρυχίου του οποίου ο αντικαταστάτης ανέλαβε στις αρχές Μαρτίου.

Ο εντοπισμός του υποβρυχίου

Όπως έγινε γνωστό, ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας, Χάντι Τζατζάντο, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι και τα 53 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. «Με βάση όλα τα στοιχεία, μπορούμε να δηλώσουμε ότι το KRI Nanggala βυθίστηκε και όλο το πλήρωμά του σκοτώθηκε», είπε ο Τζατζάντο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το αποψινό πανηγύρι της Ανάληψης στη Διασταύρωση

Η καρδιά της Ραφήνας χτυπά απόψε δυνατά στη Διασταύρωση,...

SUMMER CAMP 2026 στο Κολυμβητήριο Ραφήνας

Υπάρχουν καλοκαίρια που απλώς περνούν. Και υπάρχουν εκείνα που...

Πικέρμι: Στο Οβελιστήριο των Φίλων βρίσκετε το καθημερινό σας γεύμα – μόνο με 199 ευρώ τον μήνα

Στο Οβελιστήριο των Φίλων φροντίζουμε το καθημερινό σας γεύμα...

Ραφήνα: Friday Burger Night στο Άσπρο Γίδι – 1+1 ΔΩΡΟ!

Αυτή την Παρασκευή 22/5, στο Άσπρο Γίδι η απόλαυση…...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 21 έως και 27 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

ΝΕΑ

SUMMER CAMP 2026 στο Κολυμβητήριο Ραφήνας

Υπάρχουν καλοκαίρια που απλώς περνούν. Και υπάρχουν εκείνα που...

Ραφήνα: Friday Burger Night στο Άσπρο Γίδι – 1+1 ΔΩΡΟ!

Αυτή την Παρασκευή 22/5, στο Άσπρο Γίδι η απόλαυση…...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 21 έως και 27 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Τελμησσός Μαραθώνος: Μονοπάτι Γουλινά 2026 – Μία αυθεντική εμπειρία βουνού στην Οίτη

Την Κυριακή 17 Μαΐου 2026 πραγματοποιήθηκε στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας...

RPN.GR