spot_img
14.8 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Το RPN στην τελετή Υποδοχής του Αγίου Φωτός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μαζί με τον σύλλογο Τριγλιανών Ραφήνας (φωτο- βίντεο)

 

 

 

Με κατάνυξη η Τελετή Υποδοχής του Αγίου Φωτός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Παρουσία πλήθους αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων της Πολιτείας

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου η Τελετή Υποδοχής του Αγίου Φωτός, το οποίο μεταφέρθηκε με ειδική πτήση από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων και προσγειώθηκε στις 19:37 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκεί το υποδέχτηκε ο σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας και ο σύλλογος Ποντίων Ελλάδος.

Το Άγιο Φως παρέλαβε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος από τα χέρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ’, και το μετέφερε στην Ελλάδα, μεταφέροντας μαζί του το μήνυμα της Ανάστασης σε όλο τον ελληνικό λαό.

Στην τελετή υποδοχής παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και πλήθος πιστών. Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη, η Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Μπουρνιάς, ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κοκκολής ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κηφισιάς, καθώς και σχεδόν όλοι οι δήμαρχοι της Αττικής, δείχνοντας την ενότητα και την πνευματική σημασία της στιγμής.

Ο υφυπουργός Γιάννης Λοβέρδος, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε: «Η Ορθοδοξία δεν είναι απλώς μια θρησκεία για τους Έλληνες, αλλά βαθιά ριζωμένη στην εθνική μας ταυτότητα. Το Άγιο Φως συμβολίζει τη νίκη της ζωής επί του θανάτου και τη δύναμη της αγάπης απέναντι στο μίσος». Ευχήθηκε το Φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις ψυχές όλων και να αποτελεί οδηγό για ένα καλύτερο μέλλον.

Μαζί του στην αποστολή ήταν και ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων και τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, ο οποίος τόνισε: «Το Άγιο Φως αποτελεί φάρο Ελπίδας και Αλήθειας για όλη την ανθρωπότητα». Παρόντες επίσης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών Δαυίδ και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, πατήρ Ιερώνυμος.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός αποτελεί κάθε χρόνο κορυφαία στιγμή για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, ενισχύοντας τον συμβολισμό της Ανάστασης ως μήνυμα ζωής, πίστης και ελπίδας. Δείτε πολλές φωτο πατώντας εδώ και εδώ

Αυτή την εβδομάδα

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Μεγάλη Τρίτη – οι 11 Βουλευτές της Δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Επισπεύδεται η διαδικασία για την άρση ασυλίας των 11...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

ΘΑΛΠΟΣ – ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Νέα Μάκρη: Αναβολή δράσης

Η προγραμματισμένη διαγενεακή δράση δημιουργίας αναβάλλεται, καθώς τα ΚΔΑΠ...

Εφηβεία είναι… να καίγεσαι και να ψάχνεσαι ταυτόχρονα!

Η εφηβεία δεν εξηγείται εύκολα. Μάλλον βιώνεται. Και όταν...

ΝΕΑ

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

ΘΑΛΠΟΣ – ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Νέα Μάκρη: Αναβολή δράσης

Η προγραμματισμένη διαγενεακή δράση δημιουργίας αναβάλλεται, καθώς τα ΚΔΑΠ...

Εφηβεία είναι… να καίγεσαι και να ψάχνεσαι ταυτόχρονα!

Η εφηβεία δεν εξηγείται εύκολα. Μάλλον βιώνεται. Και όταν...

Όταν το Ψέμα γίνεται Φυλακή

Οι άνθρωποι, πριν πουν ψέματα στους άλλους, έχουν ήδη...

Δημόσιο «ευχαριστώ» από τον Μάνο Τσαλιαγκό

Μετά από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και δύσκολο 24ωρο, ο...

Μάτι: Rock ’n’ Roll βραδιά στο Άρτιον με Τζόνι Βαβούρα & Cadillacs

Μια αξέχαστη μουσική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν...

RPN.GR