spot_img
32.8 C
Rafina
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
spot_img

Το RPN στον Μαραθώνα: Μαγευτικός επίλογος πολιτιστικών δρώμενων με τη Γιορτή Κρασιού (φωτογραφίες – βίντεο)

 

 

 

Σε μια μαγευτική βραδιά γεμάτη ήχους, χρώματα και αρώματα Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025, η 6η Γιορτή Κρασιού και Παραδοσιακού Χορού στον Δήμο Μαραθώνα. Η εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στην εμβληματική Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του θεσμού. Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ο υφυπουργός υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Δημήτρης Δαμάσκος, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΠ Πολυχρόνης Μπαιρακτάρης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Βασιλική Καβαλλάρη.

Η γιορτή άνοιξε με την «Θεατρική Σκηνή Νέων» του Δήμου Μαραθώνος, θέτοντας τον τόνο για μια βραδιά υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Στη συνέχεια, οι χορωδίες «Ηλιόπετρα» του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και «Βαρδούσια Ηχώ» του Συλλόγου Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής χάρισαν στο κοινό μουσικές στιγμές γεμάτες συγκίνηση και αυθεντική παράδοση.

Βίκυ Καβαλλάρη- Βανίτα Σωφρόνη

 

Σ.Τσίρκας- Μ.Θεμιστοκλέους- Δ.Δαμάσκος- Π.Μπαϊρακτάρης

Περισσότερες από 30 χορευτικές ομάδες και πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα ανέβηκαν στη σκηνή, παρουσιάζοντας ένα πολύχρωμο και πολυποίκιλο πανόραμα της ελληνικής λαϊκής παράδοσης. Από την Κρήτη και τη Ρούμελη έως τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τα νησιά μας, οι συμμετέχοντες αναβίωσαν χορούς, φορεσιές και έθιμα που κρατούν ζωντανή τη μνήμη και την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωση της βραδιάς ανέλαβε η κα Νάνσυ Σακελλάρη, προσφέροντας ένα άρτια δομημένο πρόγραμμα, που συνδύαζε την ψυχαγωγία με την πολιτιστική κληρονομιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο και αποτέλεσε έναν ιδανικό επίλογο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού Δήμου Μαραθώνος, με μουσική, κρασί και χορό.

Η Γιορτή Κρασιού καθιερώνεται πλέον ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός για την περιοχή, δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ των γενεών και ενισχύοντας την αίσθηση κοινοτικής ταυτότητας. Δείτε πολλές φωτογραφίες πατώντας ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Η αυθεντική γεύση που αγαπάς, δίπλα στη θάλασσα! Στο Marathon Village!

Υπάρχουν πιάτα που δεν χρειάζονται συστάσεις. Αρκεί το άρωμά...

Δημογραφικό καμπανάκι: Σχεδόν οι μισές γεννήσεις χάθηκαν μέσα σε μία εικοσαετία

Από τις 117.600 γεννήσεις ετησίως την περίοδο 2008-2009, η...

Ένα «μάτι» 1.650 κεραιών θα σαρώσει το Σύμπαν με πρωτοφανή ταχύτητα (βίντεο)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης ραδιοαστρονομίας...

Δήμος Παλλήνης: Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις των συλλόγων

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή δημοτών και επισκεπτών...

Στιγμές τρόμου για ανήλικη σε Εμπορικό Κέντρο – Έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού στις τουαλέτες

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μία 14χρονη λίγο μετά τις 11...

ΝΕΑ

Η αυθεντική γεύση που αγαπάς, δίπλα στη θάλασσα! Στο Marathon Village!

Υπάρχουν πιάτα που δεν χρειάζονται συστάσεις. Αρκεί το άρωμά...

Ένα «μάτι» 1.650 κεραιών θα σαρώσει το Σύμπαν με πρωτοφανή ταχύτητα (βίντεο)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης ραδιοαστρονομίας...

Ανακοίνωση από τον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος: κλειστές οι υπηρεσίες την Παρασκευή 17 Ιουλίου

Ανακοίνωση Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ενημερώνει τους πολίτες ότι...

Καστοριά: Στη ΜΕΘ τετράχρονος μετά από πτώση σε πισίνα

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική Οδό

Αττική Οδός: Κλειστός τη νύχτα ο κόμβος Μεταμόρφωσης προς...

RPN.GR