spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Το RPN στον Μαραθώνα: Μαγευτικός επίλογος πολιτιστικών δρώμενων με τη Γιορτή Κρασιού (φωτογραφίες – βίντεο)

 

 

Σε μια μαγευτική βραδιά γεμάτη ήχους, χρώματα και αρώματα Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025, η 6η Γιορτή Κρασιού και Παραδοσιακού Χορού στον Δήμο Μαραθώνα. Η εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στην εμβληματική Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του θεσμού. Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ο υφυπουργός υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Δημήτρης Δαμάσκος, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΠ Πολυχρόνης Μπαιρακτάρης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Βασιλική Καβαλλάρη.

Η γιορτή άνοιξε με την «Θεατρική Σκηνή Νέων» του Δήμου Μαραθώνος, θέτοντας τον τόνο για μια βραδιά υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Στη συνέχεια, οι χορωδίες «Ηλιόπετρα» του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και «Βαρδούσια Ηχώ» του Συλλόγου Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής χάρισαν στο κοινό μουσικές στιγμές γεμάτες συγκίνηση και αυθεντική παράδοση.

Βίκυ Καβαλλάρη- Βανίτα Σωφρόνη

 

Σ.Τσίρκας- Μ.Θεμιστοκλέους- Δ.Δαμάσκος- Π.Μπαϊρακτάρης

Περισσότερες από 30 χορευτικές ομάδες και πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα ανέβηκαν στη σκηνή, παρουσιάζοντας ένα πολύχρωμο και πολυποίκιλο πανόραμα της ελληνικής λαϊκής παράδοσης. Από την Κρήτη και τη Ρούμελη έως τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τα νησιά μας, οι συμμετέχοντες αναβίωσαν χορούς, φορεσιές και έθιμα που κρατούν ζωντανή τη μνήμη και την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωση της βραδιάς ανέλαβε η κα Νάνσυ Σακελλάρη, προσφέροντας ένα άρτια δομημένο πρόγραμμα, που συνδύαζε την ψυχαγωγία με την πολιτιστική κληρονομιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο και αποτέλεσε έναν ιδανικό επίλογο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού Δήμου Μαραθώνος, με μουσική, κρασί και χορό.

Η Γιορτή Κρασιού καθιερώνεται πλέον ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός για την περιοχή, δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ των γενεών και ενισχύοντας την αίσθηση κοινοτικής ταυτότητας. Δείτε πολλές φωτογραφίες πατώντας ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR