Το σύγχρονο ένδυμα συνάντησε το παραδοσιακό κόσμημα στο Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας.(video)

736

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου “Μάτι”, στην καρδιά της περιοχής που δοκιμάστηκε από την φονική πυρκαγιά, το Λ.Ε.Ρ. έδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα παρουσιάζοντας τη συλλογή από τα παραδοσιακά κοσμήματα της Ιματιοθήκης ,τα οποία κοσμούσαν τα αγαπημένα ενδύματα κυριών της Ραφήνας.

Το κόσμημα, που μέσα στα χρόνια αποτέλεσε στόλισμα, ένδειξη οικονομικής ευρωστίας, πολύτιμο δώρο του γαμπρού προς τη νύφη, περιουσιακό στοιχείο, αποτρεπτικό του κακού, καλλιτέχνημα, αλλά και αποτύπωμα της ιστορίας , των ηθών και των αγώνων του λαού μας, τιμήθηκε μέσα από την παρουσίασή του και το πρωτοποριακό συνταίριασμά του με ρούχα εποχής, που φόρεσαν τα κορίτσια της Χ.Ο. του Λ.Ε.Ρ. Βαρύτιμα υφάσματα και κλασικά σχέδια, ενδύματα που φέρουν την ιστορία της γυναίκας, που κάποτε έντυσαν, απέδειξαν ότι μπορούν να συνδυαστούν επιτυχημένα με τα κοσμήματα και τα πλουμίδια του λαϊκού μας πολιτισμού.

Η πρόεδρος του Λ.Ε.Ρ., Εύη Γκατσοπούλου, ευχαρίστησε για την ποιοτική και πρωτοποριακή αυτή παρουσίαση την Έφορο Εθνικών Ενδυμασιών, Χαρούλα Καράογλου, και την τέως Αντιπρόεδρο του Λ.Ε.Ρ., Αναστασία Κάλφογλου,.

Συνεχάρη για την επιμέλεια της κόμμωσης των κυριών την κ. Μαριάννα Γιωτάκη και όλα τα μέλη του Δ.Σ για την προσφορά τους., την κ. Ράνια Σκλια, τον κ. Παντελή Σκλια και την Αναστασία Σιντιχάκη για τις δωρεές τους.

Όλοι ο παρευρισκόμενοι έφυγαν εντυπωσιασμένοι από τον θησαυρό της ελληνικής παραδοσιακής τέχνης του κοσμήματος και από τη διαχρονικότητά του!

Ακολουθούν φωτογραφίες με τη Πρόεδρο του Λ.Ε.Ρ τα μέλη του Δ.Σ και τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ