spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Το Τ.Α. Ραφήνας- Πικερμίου καλεί τους κατόχους κυνηγετικών όπλων να ανανεώσουν τις άδειες που έχουν λήξει

Καλούνται οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων, των οποίων οι άδειες ισχύος έχουν λήξει ή λήγουν άμεσα και δεν έχουν προβεί στην ανανέωση τους, να μεταβούν στα Αστυνομικά Τμήματα ή Τμήματα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ανανέωσή τους. Επισημαίνεται ότι, ο κάτοχος του κυνηγετικού όπλου του οποίου η άδεια κατοχής έχει λήξει υπόκειται σε ποινικές και διοικητικές κυρώσεις (άρθρο 8 παρ. 5 του Νόμου 2168/1993).
Ωστόσο, δεν υπέχει ποινική ευθύνη αν με δική του θέληση και πριν εξετασθεί με οποιονδήποτε τρόπο για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου υποβάλλει στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και καταβάλει τα προβλεπόμενα τέλη για την ανανέωση της άδειας κατοχής. Επίσης, εφ’ όσον δεν επιθυμεί τη χορήγηση/ανανέωση της άδειας κατοχής όπλου για θήρα, έχει τη δυνατότητα να παραδώσει το κατεχόμενο όπλο, μαζί με την άδεια κατοχής αυτού, εφόσον υπάρχει τέτοια.
Διευκρινίζεται ότι, η δυνατότητα αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παράταση νόμιμης κατοχής των αναθεώρητων και αδήλωτων όπλων . Εφίσταται η προσοχή σε συγγενείς ηλικιωμένων που κατέχουν κυνηγετικά όπλα, αλλά και στους κληρονόμους αυτών, ως προς τη νομιμότητα της κατοχής τους.
Διευκρινίζεται ότι: •Για την πώληση ή δωρεά του όπλου απαιτείται άδεια της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής. Η απώλεια, κλοπή ή καταστροφή του όπλου πρέπει να αναφέρεται άμεσα στην Αστυνομία · Η μη έγκαιρη ανανέωση της άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου συνιστά παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, για την οποία προβλέπονται τόσο διοικητικές όσο και ποινικές κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση και προς άρση τυχόν αμφιβολιών για τις εφαρμοζόμενες διαδικασίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας – Πικερμίου στο 2294029111 και 2294029411, κατά τις πρωινές ώρες.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR