spot_img
27.1 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Το Τ.Α. Ραφήνας- Πικερμίου καλεί τους κατόχους κυνηγετικών όπλων να ανανεώσουν τις άδειες που έχουν λήξει

Καλούνται οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων, των οποίων οι άδειες ισχύος έχουν λήξει ή λήγουν άμεσα και δεν έχουν προβεί στην ανανέωση τους, να μεταβούν στα Αστυνομικά Τμήματα ή Τμήματα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ανανέωσή τους. Επισημαίνεται ότι, ο κάτοχος του κυνηγετικού όπλου του οποίου η άδεια κατοχής έχει λήξει υπόκειται σε ποινικές και διοικητικές κυρώσεις (άρθρο 8 παρ. 5 του Νόμου 2168/1993).
Ωστόσο, δεν υπέχει ποινική ευθύνη αν με δική του θέληση και πριν εξετασθεί με οποιονδήποτε τρόπο για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου υποβάλλει στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και καταβάλει τα προβλεπόμενα τέλη για την ανανέωση της άδειας κατοχής. Επίσης, εφ’ όσον δεν επιθυμεί τη χορήγηση/ανανέωση της άδειας κατοχής όπλου για θήρα, έχει τη δυνατότητα να παραδώσει το κατεχόμενο όπλο, μαζί με την άδεια κατοχής αυτού, εφόσον υπάρχει τέτοια.
Διευκρινίζεται ότι, η δυνατότητα αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παράταση νόμιμης κατοχής των αναθεώρητων και αδήλωτων όπλων . Εφίσταται η προσοχή σε συγγενείς ηλικιωμένων που κατέχουν κυνηγετικά όπλα, αλλά και στους κληρονόμους αυτών, ως προς τη νομιμότητα της κατοχής τους.
Διευκρινίζεται ότι: •Για την πώληση ή δωρεά του όπλου απαιτείται άδεια της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής. Η απώλεια, κλοπή ή καταστροφή του όπλου πρέπει να αναφέρεται άμεσα στην Αστυνομία · Η μη έγκαιρη ανανέωση της άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου συνιστά παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, για την οποία προβλέπονται τόσο διοικητικές όσο και ποινικές κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση και προς άρση τυχόν αμφιβολιών για τις εφαρμοζόμενες διαδικασίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας – Πικερμίου στο 2294029111 και 2294029411, κατά τις πρωινές ώρες.

Αυτή την εβδομάδα

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Αρτέμιδα: Τροχαίο έξω από τον Σκλαβενίτη – Αυξημένη κίνηση στο σημείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το...

ΝΕΑ

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 23ης Ιουλίου 2018 σε Κόκκινο Λιμανάκι, Νέο Βουτζά και Μάτι

Σύλλογος Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών της 23/07/2018 Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται...

Πικέρμι Service House: Συντήρηση κλιματιστικών σε οικονομικές τιμές!

Ο καθαρισμός των Air condition είναι πολύ σημαντικός παράγοντας...

RPN.GR