Τούρκοι παίκτες ελληνικών ομάδων χαιρετούν στρατιωτικά σε αγώνα χάντμπολ

217
Οι Τούρκοι διεθνείς χαιρετούν στρατιωτικά (φωτ.: thf.org.tr)

Την προκλητική κίνηση των παικτών της εθνικής ομάδας της Τουρκίας στο ποδόσφαιρο ακολούθησαν και οι διεθνείς παίκτες του χάντμπολ της γειτονικής χώρας. Μετά τη νίκη της Τουρκίας επί του Βελγίου (33-24), για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2021, όλοι οι Τούρκοι διεθνείς συγκεντρώθηκαν μαζί με το τεχνικό τιμ στο γήπεδο και χαιρέτησαν στρατιωτικά, στέλνοντας μήνυμα υποστήριξης στην στρατιωτική δράση που έχει αναλάβει η Άγκυρα στη Συρία εναντίον των Κούρδων.

Ανάμεσά τους, ωστόσο, ήταν και δύο αθλητές που αγωνίζονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή!

Πρόκειται για τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Γιουνούς Ουζμουσούλ και τον ίντερ των Ερυθρόλευκων Αλί Τινκίρ. Το ίδιο έκαναν στις κερκίδες οι οπαδοί, ακόμα και μικρά παιδιά ανάμεσά τους, με την ομοσπονδία χάντμπολ της Τουρκίας να ανεβάζει τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν καλέσει τους παίκτες σε απολογία, για παράβαση του εσωτερικού κανονισμού, μόλις επιστρέψουν από την εθνική τους ομάδα.