spot_img
14.4 C
Rafina
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, 2025
spot_img

Τούς κλείδωσαν στο πάρκο Disney στη Σαγκάη – Δεν φεύγει κανείς αν δεν βγει αρνητικό το τεστ Covid

 

 

Το θεματικό πάρκο Disney Resort στη Σαγκάη ανέστειλε ξαφνικά τη λειτουργία του σήμερα για να συμμορφωθεί με τα μέτρα πρόληψης της COVID-19, με όλους τους επισκέπτες που βρίσκονταν στον χώρο τη στιγμή της ανακοίνωσης να καλούνται να παραμείνουν στο πάρκο έως ότου υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για τον ιό και έχουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Η εταιρία διαχείρισης ανακοίνωσε στις 11:39 π.μ. (τοπική ώρα, 05.39 ώρα Ελλάδας) ότι κλείνει άμεσα το βασικό πάρκο και τις γύρω περιοχές, όπως τον δρόμο με τα εμπορικά καταστήματα, μέχρι νεωτέρας προκειμένου να συμμορφωθεί με τα μέτρα αντιμετώπισης του ιού.

Οι αρχές της Σανγκάης δήλωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους στο WeChat ότι το πάρκο απαγορεύει την είσοδο και την έξοδο του κόσμου από αυτό και ότι όλοι οι επισκέπτες εντός του χώρου θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων για να μπορέσουν να αποχωρήσουν.

Όποιος επισκέφθηκε το πάρκο από τις 27 Οκτωβρίου θα χρειαστεί να υποβληθεί σε τεστ για COVID-19 τρεις φορές σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το θεματικό πάρκο συνέχισε να λειτουργεί κάποια από τα παιχνίδια για τους επισκέπτες που παραμένουν στο πάρκο ενώ αυτό έχει κλείσει, σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκπρόσωπος της Shanghai Disney Resort δήλωσε ότι το θεματικό πάρκο συνέχιζε να προσφέρει περιορισμένες υπηρεσίες και ότι η εταιρία εφαρμόζει μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες των κινεζικών υγειονομικών αρχών.

Το θέρετρο ανακοίνωσε το Σάββατο ότι είχε αρχίσει να λειτουργεί με περιορισμένο προσωπικό για να συμμορφωθεί με τα μέτρα κατά της COVID.

Η Σανγκάη ανακοίνωσε 10 κρούσματα τοπικής μετάδοσης στις 30 Οκτωβρίου, όλα ασυμπτωματικά.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμα πρόβλημα για τη Shanghai Disney Resort, που ήταν κλειστή για πάνω από τρεις μήνες κατά τη διάρκεια του lockdown της Σανγκάης νωρίτερα φέτος.

Το πάρκο ήταν επίσης κλειστό για δύο ημέρες πέρυσι τον Νοέμβριο με πάνω από 30.000 επισκέπτες να παραμένουν κλεισμένοι σε αυτό, αφού οι αρχές έδωσαν σε όλους εντολή να υποβληθούν σε τεστ.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν σήμερα στην κινεζική πλατφόρμα Weibo έδειξαν κόσμο να σπεύδει τις πύλες του πάρκου, που ήταν ήδη κλειδωμένες.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει την αυθεντικότητα των βίντεο και η Shanghai Disney Resort δεν απάντησε σε ερώτηση για το πόσοι επισκέπτες έχουν παραμείνει εντός του πάρκου.

Τοπικές αρχές σε όλη την Κίνα συνεχίζουν να επιβάλλουν ακραία μέτρα για να προλάβουν την όποια πιθανότητα μετάδοσης του ιού μόλις εμφανιστούν κρούσματα, σύμφωνα με την πολύ αυστηρή προσέγγιση της χώρας για μηδενική ανοχή απέναντι στην COVID-19.

Το Universal Resort στην πρωτεύουσα Πεκίνο άνοιξε και πάλι σήμερα ύστερα από πέντε ημέρες αναστολής της λειτουργίας του, που επιβλήθηκε επίσης λόγω των μέτρων για την Covid.

Αυτή την εβδομάδα

Βορίζια: Συνελήφθη ανιψιός του Καργάκη για τη βόμβα – Ποιος είναι ο 23χρονος – rpn

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες για το διπλό...

Άρης Παπουτσής: «Καθαρές δουλειές, με συμμετοχή απ’ όλους»

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Μαραθώνα μιλά στη...

Βραυρώνα: Ένας πεζόδρομος που καταρρέει

Παλέτες αντί για έργα – Τα τοιχία ζητούν άμεση...

Αποχέτευση Αρτέμιδα: 3η ενημέρωση ιδιοκτητών για δικαιολογητικά – σε ποιες οδούς αφορά – rpn

3η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ...

ΝΕΑ

Άρης Παπουτσής: «Καθαρές δουλειές, με συμμετοχή απ’ όλους»

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Μαραθώνα μιλά στη...

Βραυρώνα: Ένας πεζόδρομος που καταρρέει

Παλέτες αντί για έργα – Τα τοιχία ζητούν άμεση...

Η «Ιθάκη» έφτασε στον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κρατά στα χέρια του...

Ποιους πρέπει να ενημερώσεις μόλις παραλάβεις τη νέα ταυτότητα

Αποφάσισες πως ήλθε η ώρα να αποκτήσεις τη νέα...

RPN.GR