
Τραγική κατάληξη είχε το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 24 Φεβρουαρίου στη Στάνος Αμφιλοχίας, καθώς ο 80χρονος οδηγός που ενεπλάκη στη σύγκρουση υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του arta2day.gr, ο ηλικιωμένος, κάτοικος της περιοχής, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου. Παρότι οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις δεν έδειχναν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.
Ο 80χρονος έφερε σπασμένα πλευρά από τη σφοδρή σύγκρουση και, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στο νοσοκομείο, υπέστη ανακοπή καρδιάς, με αποτέλεσμα να καταλήξει.
Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 14:30 στην έξοδο της Στάνου, όταν το ημιφορτηγό που οδηγούσε ο ηλικιωμένος επιχείρησε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα και συγκρούστηκε με διερχόμενη νταλίκα. Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο όχημα, ενώ ο οδηγός εκτινάχθηκε εκτός αυτού.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι παρέλαβαν τον τραυματία και τον μετέφεραν για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές. Άλλη μια υπενθύμιση, σκληρή και αδιαπραγμάτευτη, ότι ο δρόμος δεν συγχωρεί λάθη — ειδικά στις επαρχιακές διαδρομές, όπου το «μια στιγμή απροσεξίας» μπορεί να γίνει μόνιμο τέλος.































