Τραγωδία στο Μεταξουργείο: Έρευνες για τον θάνατο του ζευγαριού

170

Σε κατάσταση σοκ παραμένουν τα τρία ανήλικα παιδιά του ζευγαριού. Το χρονικό της τραγωδίας.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τα αίτια του θανάτου του άτυχου ζευγαριού από το Πακιστάν μέσα στο διαμέρισμά τους στο Μεταξουργείο.

Σήμερα αναμένεται και η ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος των γονέων των τριών ανήλικων παιδιών προήλθε από αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από διαρροή στη σόμπα υγραερίου που είχαν μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους.

Τα παιδιά, ηλικίας 17, 12 και 8 ετών , παραμένουν σε κατάσταση σοκ μετά τον θάνατο των γονιών τους. Τα τρία ανήλικα αδέρφια πέρασαν το πρώτο τους βράδυ, στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ  παρακολουθούνται και από ειδικό παιδοψυχολόγο. 

Στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει σήμερα ο θείος τους, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα είναι ο κηδεμόνας τους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για την τύχη των παιδιών έχουν εκδηλώσει, εκτός από τα συγγενικά τους πρόσωπα, και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας. 

Το χρονικό της τραγωδίας 

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα θύματα είναι πακιστανικής υπηκοότητας, 55 ετών ο άνδρας και 42 ετών η γυναίκα. Ζούσαν πολλά χρόνια στην Ελλάδα με τα τρία παιδιά τους, αγόρια, ηλικίας 8, 12 και 17 ετών στο διαμέρισμα 5ου ορόφου της οδού Βίκτωρος Ουγκώ 19 – 21 και διατηρούσαν κατάστημα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το άτυχο ζευγάρι είχε μέσα στην κρεβατοκάμαρα μια σόμπα υγραερίου, γι’ αυτό εκτιμάται ότι ο θάνατος οφείλεται σε διαφυγή του αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τόπο της τραγωδίας, παρόμοια σόμπα είχαν και τα παιδιά στο δωμάτιο τους, αλλά δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα εκεί.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε το πρωί από τα ίδια τα παιδιά, τα οποία αναζήτησαν τους γονείς τους όταν ξύπνησαν και τους βρήκαν νεκρούς στο δωμάτιο τους. Σε κατάσταση σοκ ειδοποίησαν τις Αρχές και το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι το ζευγάρι ήταν νεκρό και ενημερώθηκε η αστυνομία.