spot_img
12.4 C
Rafina
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Τρελάθηκε ο καιρός: Καύσωνας, αλλά και… βροχές – rpn

 

 

 

Δύο πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Σήμερα, Παρασκευή (02.08.24) και αύριο η θερμοκρασία θα «αγγίξει» και πάλι τους 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά την Κυριακή θα υποχωρήσει και τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι βροχές και οι καταιγίδες.

Μετά το διήμερο διάλειμμα δροσιάς, ανεβαίνει και πάλι σήμερα η θερμοκρασία, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι κοπάζουν, με τον καιρό να χαρακτηρίζεται ωστόσο από έντονη αστάθεια έως την ερχόμενη Τρίτη (06.08.24).

Σήμερα, 40άρι αναμένεται να «γράψει» το θερμόμετρο στη Θεσσαλία, ενώ ο υδράργυρος θα παραμείνει στο «κόκκινο» και το Σάββατο.

Από την Κυριακή το σκηνικό αλλάζει, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση, τα μελτέμια να επανέρχονται και την εμφάνισή τους να κάνουν βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ από σήμερα μέχρι και την Τρίτη:

Παρασκευή (02.08.24)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο (03.08.24)

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή (04.08.24)

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα (05.08.24)

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη (06.08.24)

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Λευκή Νύχτα μαζί με Vapeon και Project Insurance και τα έσοδα στον μαθητή που δίνει μάχη – rpn

ΛΕΥКH NYXTA στη Ραφήνα την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...

Με τους καύσωνες να επιδεινώνονται, η Ισπανία δημιουργεί δίκτυο «κλιματικών καταφυγίων»

Αντιμέτωπη με μια «νέα πραγματικότητα» στο κλίμα του πλανήτη,...

Η Γερμανία ενέκρινε αγορές αμυντικού υλικού ύψους 50 δισ. – Έκρηξη στρατιωτικών δαπανών το 2025

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) στη Γερμανία ενέκρινε στρατιωτικές...

Ο Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο και ο Πολάκης… διαφωνεί με τη διαγραφή του

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς επιτέθηκε και γρονθοκόπησε δημοσιογράφο και...

ΝΕΑ

Με τους καύσωνες να επιδεινώνονται, η Ισπανία δημιουργεί δίκτυο «κλιματικών καταφυγίων»

Αντιμέτωπη με μια «νέα πραγματικότητα» στο κλίμα του πλανήτη,...

Η Γερμανία ενέκρινε αγορές αμυντικού υλικού ύψους 50 δισ. – Έκρηξη στρατιωτικών δαπανών το 2025

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) στη Γερμανία ενέκρινε στρατιωτικές...

Ο Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο και ο Πολάκης… διαφωνεί με τη διαγραφή του

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς επιτέθηκε και γρονθοκόπησε δημοσιογράφο και...

Ραφήνα: Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Φιλαρμονικό Πολιτιστικό Σύλλογο – rpn

Ο Φιλαρμονικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ραφήνας - Πικερμίου έχει την...

RPN.GR