Τσαντάκηδες εν δράσει σε παραλιακή ταβέρνα της Νέας Μάκρης(βίντεο)

2406

Στο βίντεο που ακολουθεί, δύο επιτήδειοι τσαντάκηδες έχουν επισκεφθεί παραλιακή ταβέρνα στη Νέα Μάκρη ντυμένοι με καλοκαιρινά ενδύματα που παραπέμπουν σε τουρίστες.

Χρησιμοποιούν έναν έντονο διάλογο μεταξύ τους και παράλληλα αφαιρούν με ταχυδακτυλουργική μαεστρία την τσάντα κυρίας που απολαμβάνει το φαγητό, τη θάλασσα και τη μουσική !

Οι ίδιοι, όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, μπορεί σε μια μέρα να αφαιρέσουν από 40 έως και 100 προσωπικά αντικείμενα.

Σε ένα χωρίς προηγούμενο «σαφάρι» έχουν επιδοθεί ομάδες τσαντάκηδων το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυρίως σε υπαίθρια εστιατόρια, καταστήματα διασκέδασης και οργανωμένες πλαζ, αφαιρώντας από αμέριμνους πελάτες τσάντες κινητά ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό αντικείμενο.

Οι επιτήδειοι με απύθμενο θράσος εντοπίζουν τη λεία τους και σε πολλές περιπτώσεις με τη συνδρομή συνεργού, σαρώνουν τα προσωπικά αντικείμενα, τσάντες, κινητά, πορτοφόλια, αμέριμνων πελατών που απολαμβάνουν το φαγητό ή το ποτό τους.

Ιδιαίτερα, δε, με μεγάλη ευκολία εντοπίζουν σε παραλίες τους λουόμενους που απομακρύνονται από τα πράγματά τους για να απολαύσουν το κολύμπι και αφαιρούν κυρίως πορτοφόλια, κινητά, γυαλιά ή άλλο προσωπικό αντικείμενο αξίας.

Πάντοτε προσπαθούν να προσαρμόζονται εμφανισιακά στο περιβάλλον για να μην προκαλούν την περιέργεια κανενός, προσποιούμενοι τους πελάτες, τους λουόμενους ή το προσωπικό ενός καταστήματος, στήνοντας και κάποιες φορές έντονους διαλόγους ή διαπληκτισμούς μεταξύ τους.