Τσιτσιπάς: Ιστορική στιγμή για τον Στέφανο! Ανέβηκε στο Νο5 του κόσμου

284

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Ουάσινγκτον, μετά την άνετη νίκη του επί του Μπενουά Περ κι έγραψε ιστορία. Ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε την παρουσία του στο Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Με τους 4.045 βαθμούς που θα έχει σίγουρα (σ.σ. μπορεί να είναι και περισσότεροι αν προχωρήσει περισσότερο στο τουρνουά), ο Τσιτσιπάς θα ανέβει στην πέμπτη θέση, αφήνοντας έκτο τον Κέι Νισικόρι με 4040 και έβδομο τον Αλεξάντερ Ζβέρεβ με 4005.

Ο Έλληνας τενίστας μπορεί να φτάσει μέχρι τους 4.365, εφόσον νικήσει τον Κύργιο, προκριθεί στον τελικό του τουρνουά της Ούασινγκτον και κατακτήσει το τίτλο, πράγμα που δεν είναι καθόλου απίθανο, μιας κι ο Τσιτσιπάς είναι το Νο.1 του ταμπλό.

Το αμέσως επόμενο τουρνουά είναι αυτό του Μόντρεαλ όπου πέρσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε φτάσει μέχρι τον τελικό. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να υπερασπιστεί τους εξακόσιους βαθμούς που πήρε πέρσι.

Το έργο του θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς θα συναντήσει πολύ δυνατά ονόματα, ενώ στον ημιτελικό θα πέσει πάνω στον Ράφα Ναδάλ.