Τζανακόπουλος για capital controls: Προδιαγεγραμμένη εξέλιξη η άρση τους

303

Την πλήρη κατάργηση των capital controls, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε την κατάργηση των capital controls ως μια προδιαγεγραμμένη πορεία και διαδικασία και επέλεξε να επιτεθεί στον κ. Μητσοτάκη τόσο για το θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων όσο και για τη σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια.

«Ο κ. Μητσοτάκης που δεν θα πήγαινε διακοπές πήγε διακοπές και έρχεται σήμερα εδώ προβληματισμένος αντιμέτωπος με την ανικανότητα και την ολιγωρία της κυβέρνησης του και του επιτελικού του κράτους, πράγμα που προσπαθεί να μπαλώσει επανεμφανίζοντας μια παλιά πρακτική, την πρακτική της κατηγορίας των προηγούμενων ότι αφήσανε καμένη γη.
Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανακοίνωσε μια προδιαγεγραμμένη πορεία που ήταν η άρση των capital controls».

Ο κ.Τζανακοπουλος χαρακτήρισε τη σημερινή επέμβαση της αστυνομίας στα Εξάρχεια ως επιχείρηση που κατέληξε να προσάγονται στην αστυνομία μωρομάνες.

«Η επικοινωνία εκτός από τα κανό και τα ούζα του κ. Μητσοτάκη πολλές φορές παράγει και ιδεολογία. Είδαμε μια επιχείρηση σκούπα στα Εξάρχεια που κατέληξε στο να προσάγετε μωρομάνες. Θέλετε να ορμπανοποιησετε την πολιτική σκηνή, θέλετε να κυβερνήσετε με εντυπώσεις, επικοινωνία και αντιδραστική ιδεολογία».