spot_img
6.7 C
Rafina
Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

(video + photos) Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης απο τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας!

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αλιευτικό καταφύγιο Ραφήνας προγραμματισμένη άσκηση αντιμετώπισης εκτάκτου περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης.

Η οργάνωση και εκτέλεση της εξαιρετικά χρήσιμης άσκησης πραγματοποιήθηκε από την Ο.Λ.Ρ. .Α.Ε. σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία.

Πριν απο την πρακτική εξάσκηση της ομάδας αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης , πραγματοποιήθηκε απο τον εκπρόσωπο της εταιρείας ενημέρωση , παρουσία του Προέδρου του Ο.Λ.Ρ Σπυρίδωνος Χρυσοφώτη, της Διευθυνούσης Συμβούλου Δέσποινας Γκικάκη, των εργαζομένων του Οργανισμού, του Λιμενικού Σώματος και  εκπροσώπων της Πολιτικής προστασίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης , επιδείχθηκαν λεπτομερώς στους εμπλεκομένους με το σχέδιο αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την απορρύπανση , όπως επίσης επιλύθηκαν και απορίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ο.Λ.Ρ Α.Ε. Δέσποινα Γκικάκη , μιλώντας στο rpn.gr και την Κατερίνα Τράση δήλωσε : Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος , ο Ο.Λ.Ρ Α.Ε δείχνοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία του και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιβαλλοντικά θέματα, δοκίμασε – με άσκηση – το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτου περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης, όπως επίσης και τον απαραίτητο εξοπλισμό ο οποίος βρίσκεται σε άμεση ετοιμότητα κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης , ποσότητα 400lt καυσίμου, απο σκάφος που ήταν ελλιμενισμένο διέρρευσε στη θάλασσα και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το συμβάν. Ο αρμόδιος συντονιστής εφαρμογής του σχεδίου αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης Γεράσιμος Αποστόλου, κινητοποίησε την ομάδα αντιμετώπισης της ρύπανσης και ποντίσθηκε σε σύντομο χρόνο περιμετρικά του σκάφους πλωτό φράγμα , ενώ στη συνέχεια με απορροφητικά υλικά απομακρύνθηκε το καύσιμο. Απο τη σημερινή δοκιμή και τις παρατηρήσεις που προέκυψαν θα επανέλθουμε στο σχέδιο και ενδεχομένως να εξετάσουμε κάποιες τροποποιήσεις.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Όλες οι αλλαγές σε φόρους, μισθούς και συντάξεις για το 2026

Χρονιά εφαρμογής των περισσότερων φορολογικών μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα...

Εκπτώσεις πριν τις… χειμερινές εκπτώσεις – Τι να προσέξετε

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την έναρξη...

Αριθμός ρεκόρ μεταναστών στη Βρετανία μέσω Μάγχης παρά τα μέτρα ανάσχεσης

Περισσότεροι από 41.000 μετανάστες έφτασαν στη Βρετανία το 2025...

Επίθεση Τραμπ σε Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ – “Δύο από τους χειρότερους όλων των εποχών”

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε, με τον τρόπο του, το...

ΝΕΑ

Όλες οι αλλαγές σε φόρους, μισθούς και συντάξεις για το 2026

Χρονιά εφαρμογής των περισσότερων φορολογικών μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα...

Εκπτώσεις πριν τις… χειμερινές εκπτώσεις – Τι να προσέξετε

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την έναρξη...

Αριθμός ρεκόρ μεταναστών στη Βρετανία μέσω Μάγχης παρά τα μέτρα ανάσχεσης

Περισσότεροι από 41.000 μετανάστες έφτασαν στη Βρετανία το 2025...

New Year’s Resolution: Oι δύο λέξεις που πρέπει να αποφύγετε τη νέα χρονιά

“Νew year, new me”! Με αυτό το συναίσθημα αισιοδοξίας και...

Ελβετία: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε πολυτελές θέρετρο σκι

Έκρηξη σημειώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς, σε μπαρ...

Ζελένσκι: Η συμφωνία ειρήνης είναι έτοιμη κατά το 90%, μένει το 10%

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε χθες Τετάρτη αργά...

RPN.GR