spot_img
32.3 C
Rafina
Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2026
spot_img

(video) Ραφήνα : Πανηγυρικός Εσπερινός της Απόδοσις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

 

 

Στο ιερό παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) που βρίσκεται απέναντι απο το Κοιμητήριο Ραφήνας. εκατοντάδες ήταν οι προσκυνητές που πανηγύρισαν με λαμπρότητα και ευλάβεια την εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (εννιάμερα της Παναγίας).

Η σημερινή και η αυριανή ημέρα σηματοδοτούν τη λήξη της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου , ανέφερε στο σύντομο κήρυγμα του θείου Λόγου ο πατήρ Δημήτριος Μπακόπουλος , ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευλάβεια των συμπολιτών μας που ευλαβούνται την Παναγία , η οποία είναι και προστάτης και έφορος της Ραφήνας.

“Δεν έχουμε θάνατο , εμείς οι Χριστιανοί, αλλά έχουμε ΑΝΑΣΤΑΣΗ και έχουμε τη χαρά της όντως ζωής, αυτό μας διδάσκει και σήμερα η Παναγία μας” ανέφερε ο π. Δημήτριος, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι φροντίζουν το ιερό παρεκκλήσιο και συγκεκριμένα όλους όσοι προσφέρθηκαν και προσέφεραν για την αγιογράφιση του Ναού, τα ιερά σκεύη , τον κλιματισμό, τα χαλιά για το χειμώνα , τον στολισμό των εικόνων , την καθαριότητα και την ευταξία του περιβάλλοντος χώρου, συμπεριλαμβανομένων των πρώην και νύν μελών της δημοτικής αρχής .

Στο σημερινό πανηγυρικό Εσπερινό ιερούργησαν οι πατέρες Δημήτριος Μπακόπουλος και Απόστολος Δάμκαλης ενώ στο ψαλτήρι ήταν, ο Βασίλειος Παπαγεωργίου, Απόστολο Χαρίτο και τη συνοδεία αυτών.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού εσπερινού, που παρακολούθησαν οι π. Δήμαρχοι Βασίλης Πιστικίδης και Γιώργος Χριστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Παλπατζής, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Εύη Γκατσοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριγλιανών Γιώργος Κικής, ο Πρόεδρος του Προφήτη Ηλία Ευάγγελος Συρεγγέλας και πολλοί πρόεδροι και μέλη συλλόγων της περιοχής, ακολούθησε η ιερά λιτανεία, αρτοκλασία και στο τέλος προσφέρθηκε “αγιορείτικο κέρασμα”

Χρόνια Πολλά και ευλογημένα σε όλους.

Δείτε Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Σόφη Ζαννίνου: Η μεγάλη πορεία της στην τέχνη- συνέντευξη στο RPN

Συνέντευξη στο Βασίλη Νικόλαο Βιτσιλόγιαννη H Σόφη Ζαννίνου είναι μία...

«Οβελιστήριο των Φίλων» στο Πικέρμι: 24 πλήρη γεύματα για τέσσερις εβδομάδες μόνο με 199 ευρώ

Το καθημερινό ερώτημα «τι θα μαγειρέψουμε σήμερα;» βρίσκει πλέον...

Νέα γυναικοκτονία: Σκότωσε την 44χρονη ανήμερα των γενεθλίων της ανήλικης κόρης τους

Μία νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Ροδόπη, καθώς 53χρονος φέρεται...

Aegean Regatta: Σήμερα η ιστιοδρομία Αγαθονήσι–Μαραθόκαμπος- Χθες τα πληρώματα διασκέδασαν στη συναυλία της Γλυκερίας

Με προορισμό τον Μαραθόκαμπο της Σάμου ανοίξαν σήμερα, Τετάρτη...

ΝΕΑ

Σόφη Ζαννίνου: Η μεγάλη πορεία της στην τέχνη- συνέντευξη στο RPN

Συνέντευξη στο Βασίλη Νικόλαο Βιτσιλόγιαννη H Σόφη Ζαννίνου είναι μία...

«Οβελιστήριο των Φίλων» στο Πικέρμι: 24 πλήρη γεύματα για τέσσερις εβδομάδες μόνο με 199 ευρώ

Το καθημερινό ερώτημα «τι θα μαγειρέψουμε σήμερα;» βρίσκει πλέον...

Νέα γυναικοκτονία: Σκότωσε την 44χρονη ανήμερα των γενεθλίων της ανήλικης κόρης τους

Μία νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Ροδόπη, καθώς 53χρονος φέρεται...

Σμύρνη, 26 Αυγούστου 1922: Η τελευταία Παρασκευή πριν από την Καταστροφή

Γράφει η Κατερίνα Τράση* Παρασκευή 26 Αυγούστου 1922. Η ημερομηνία...

Χρηματοδότηση για τη ριζική ανάπλαση της Αφετηρίας του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Επισήμως ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση της Μαραθώνιας...

RPN.GR