spot_img
23.9 C
Rafina
Σάββατο, 9 Μαΐου, 2026
spot_img

Βλάβη στον καταπέλτη του «GOLDEN PRINCESS» στο δρομολόγιο Τήνος Ραφήνα με 413 επιβάτες- rpn

 

 

 

Ένα τεχνικό απρόοπτο τάραξε για λίγο την ηρεμία του απογεύματος στο λιμάνι της Τήνου, όμως ευτυχώς η ιστορία είχε αίσιο τέλος. Το ταχύπλοο επιβατηγό – οχηματαγωγό «GOLDEN PRINCESS» αντιμετώπισε δυσλειτουργία στον δεξί πρυμναίο καταπέλτη την ώρα που ετοιμαζόταν να αποπλεύσει για Ραφήνα.

Στο πλοίο βρίσκονταν 413 επιβάτες, 47 Ι.Χ. οχήματα, 8 δίκυκλα και 35 μέλη πληρώματος. Το Λιμεναρχείο Τήνου, απαγόρευσε άμεσα τον απόπλου μέχρι να υπάρξει επίσημη διαβεβαίωση ότι όλα είναι ασφαλή.

Ο νηογνώμονας —δηλαδή ο τεχνικός οργανισμός που ελέγχει την αξιοπλοΐα— εξέδωσε βεβαίωση διατήρησης κλάσης μετά τον απαιτούμενο έλεγχο, και το «GOLDEN PRINCESS» πήρε το πράσινο φως για να σαλπάρει προς Ραφήνα. Οι επιβάτες, αντί για πανικό, πήραν μια μικρή γεύση από την παλιά ναυτική αρχή: πρώτα η ασφάλεια, μετά το ταξίδι.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, καμία θαλάσσια ρύπανση, καμία αναστάτωση πέρα από τον εκνευρισμό της αναμονής. Στην τελική, καλύτερα μια καθυστέρηση παρά μια περιπέτεια  που δεν τη θέλει κανείς.

Επίσημο δελτίο τύπου:

Τις απογευματινές ώρες χθες, παρουσιάστηκε αδυναμία – δυσλειτουργία ανύψωσης στο δεξί πρυμναίο καταπέλτη του επιβατηγού-οχηματαγωγού-ταχύπλοου (Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ) ¨GOLDEN PRINCESS¨ Ν. Άνδρου 634, κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι της Τήνου. Το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ θα εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Τήνου για Ραφήνα με 413 επιβάτες, 47 Ε.Ι.Χ. οχήματα, 8 δίκυκλα και 35 άτομα πλήρωμα. Από το Λιμεναρχείο Τήνου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ για το λιμάνι της Ραφήνας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Αυτή την εβδομάδα

Καιρός: Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει 96 ώρες ζέστης – Η πρόβλεψη του ECMWF

Σημαντική αλλαγή παρουσιάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες...

Νέος συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: Πάνω από 100 κρούσματα νοροϊού στην Καραϊβική

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά την εμφάνιση...

Ραφήνα: Αλιευτικό σκάφος βρέθηκε ημιβυθισμένο στο αλιευτικό καταφύγιο στο λιμάνι

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Αφρικανική σκόνη: Περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή σωματικής άσκησης συστήνουν οι ειδικοί

Έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή της σωματικής...

ΝΕΑ

Καιρός: Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει 96 ώρες ζέστης – Η πρόβλεψη του ECMWF

Σημαντική αλλαγή παρουσιάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες...

Νέος συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: Πάνω από 100 κρούσματα νοροϊού στην Καραϊβική

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά την εμφάνιση...

Αφρικανική σκόνη: Περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή σωματικής άσκησης συστήνουν οι ειδικοί

Έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή της σωματικής...

Αύριο (Κυριακή 10/5) ο Ποδηλατικός Γύρος Μαραθώνα – Ανοιχτές ακόμα οι εγγραφές

Με τις καιρικές προβλέψεις να είναι ιδανικές, σας περιμένουμε...

Πανελλήνιες: Οδηγίες σε μαθητές και γονείς για τη διαχείριση του άγχους

Οι πανελλήνιες εξετάσεις πλησιάζουν και η πίεση για μαθητές...

RPN.GR