spot_img
28.5 C
Rafina
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2026
spot_img

Βροχή οι καταγγελίες για καταπάτηση παραλίας – Σύλληψη επιχειρηματία on camera στη Χαλκιδική – rpn

 

 

Σε μπαράζ ελέγχων προχώρησαν οι αρχές σε παραλίες της Χαλκιδικής, με φόντο τις αυξανόμενες καταγγελίες για καταπατήσεις του αιγιαλού. Το Σάββατο, αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερις ιδιοκτήτες beach bar στην περιοχή Πολύχρονο Χαλκιδικής, έπειτα από διαπιστωμένες παραβάσεις της νομοθεσίας περί κοινόχρηστων χώρων.

Μάλιστα, μία από τις συλλήψεις καταγράφηκε από την κάμερα του Alpha, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας τις αυστηρές – αλλά αναγκαίες – ενέργειες των ελεγκτικών αρχών.

❗ Σωρεία Παραβιάσεων στον Αιγιαλό

Από νωρίς το πρωί, μηχανικοί της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε δημοφιλή beach bar στο πρώτο πόδι της χερσονήσου. Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν ήταν εκτεταμένες:

  • Οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες ήταν τοποθετημένες σε απόσταση μικρότερη των 6 μέτρων, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.
  • Σε αρκετά σημεία, η τελευταία ξαπλώστρα βρισκόταν κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, καταλαμβάνοντας χώρο του αιγιαλού που είναι κοινόχρηστος και ανήκει στο κοινό.

Εκρηκτική Αύξηση Καταγγελιών μέσω MyCoast

Ο όγκος των καταγγελιών που υποβάλλονται από πολίτες καταγράφει ανησυχητική αύξηση. Συγκεκριμένα, από τα μέσα Μαΐου έως τις 18 Ιουλίου, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας MyCoast έχουν κατατεθεί 6.519 καταγγελίες, ενώ πέρυσι στο ίδιο διάστημα ξεπερνούσαν τις 12.000.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού και την ανάγκη για διαρκείς και αυστηρούς ελέγχους.

Αυστηροί Έλεγχοι και Νομικές Κυρώσεις

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω, ενώ αναμένεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και παραβίαση των όρων μίσθωσης ή χρήσης αιγιαλού.

Το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης παραλιών έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πολίτες, περιβαλλοντικές οργανώσεις και τις τοπικές αρχές.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με στόχο τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των παραλιών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Αυτή την εβδομάδα

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το...

ΝΕΑ

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Σπάτα Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Μήνες μετά, πόσο πραγματικά άλλαξε η εικόνα;

Πόσο εύθραυστο μπορεί να είναι το σύστημα που κρατά...

RPN.GR