spot_img
29.4 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Ξεκινάμε από την αρχή για να διασφαλίσουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής

 

 

 

Με αφορμή σημερινό σχόλιο του κ. Ν. Μπογιόπουλου σε ραδιοφωνική εκπομπή στον REAL FM, σχετικά με το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν στην Κινέτα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω :

Η Αττική έχει πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν, με απώλεια ανθρώπινων ζωών αλλά και περιουσιών, το λαϊκισμό και την έλλειψη προληπτικού σχεδιασμού όσον αφορά τη διαχείριση των φυσικών φαινομένων και την αποτροπή εκδήλωσης καταστροφικών συμβάντων. 

Πληρώσαμε κι εξακολουθούμε και σήμερα να πληρώνουμε ακριβά την έλλειψη επαρκούς αντιπλημμυρικής θωράκισης, την άναρχη δόμηση, την απουσία ολοκληρωμένων μελετών για τη διαχείριση των συνεπειών που έχουν προκληθεί από φυσικές καταστροφές, όπως έγινε πέρσι με την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνια όρη.

Ως Περιφέρεια Αττικής δεν θέλουμε να ζήσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις.

Κι έχουμε δεσμευθεί να κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε λάθη κι ανεπάρκειες δεκαετιών.

Στο πλαίσιο αυτό, με σχέδιο και πρόγραμμα εκπονούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, στη χαρτογράφηση, οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων, σε συνεργασία με την Κεντρική Κυβέρνηση, καθώς κι ένα νέο σχέδιο πολιτικής προστασίας, που θα δίνει βάρος στην πρόληψη.

Αν το σχέδιο αυτό υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα είχαμε ζήσει ούτε την καταστροφή στη Μάνδρα, ούτε και το περιστατικό με το πλημμυρισμένο οικόπεδο στο Δήμο Αμαρουσίου, που οφειλόταν στο γεγονός ότι η προηγούμενη ηγεσία της αντι-περιφέρειας Αττικής δεν είχε φροντίσει να καθαρίσει έγκαιρα το ρέμα που διέρχετο από την περιοχή. Ούτε αν είχε προχωρήσει στο αναγκαίο έργο της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, αφού ο Δήμος Αμαρουσίου είχε έγκαιρα καταθέσει τις απαραίτητες μελέτες.

Δεσμευθήκαμε στους πολίτες να κάνουμε μια Νέα Αρχή για όλη την Αττική.

Στη δέσμευσή μας αυτή θα ανταποκριθούμε με συνέπεια κι ευθύνη . Η νέα Κινέτα, στην οποία έκανε αναφορά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δεχόμενος το ειρωνικό σχόλιο του δημοσιογράφου, δεν θα αποτελέσει εξαίρεση, αλλά προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας.

Αυτή την εβδομάδα

Οβελιστήριο των Φίλων – Πικέρμι: Επιλέξτε το αγαπημένο σας ”βρώμικο”

Η απόλαυση ξεκινά από το Οβελιστήριο των Φίλων στο...

Το «Ozempic της φύσης» σαρώνει το TikTok: Τι ισχύει για το viral κόλπο με τη ζελατίνη

Μια νέα τάση αδυνατίσματος εξαπλώνεται με ταχύτητα στο TikTok,...

Σάκης Ρουβάς: Από την ποπ σκηνή στις επενδύσεις – Τι είναι γνωστό για την περιουσία του

Πέρα από την πολυετή παρουσία του στη μουσική και...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει (και) για το λιμάνι, την Παρασκευή 17 Ιουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει την Παρασκευή 17...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων – Πικέρμι: Επιλέξτε το αγαπημένο σας ”βρώμικο”

Η απόλαυση ξεκινά από το Οβελιστήριο των Φίλων στο...

Το «Ozempic της φύσης» σαρώνει το TikTok: Τι ισχύει για το viral κόλπο με τη ζελατίνη

Μια νέα τάση αδυνατίσματος εξαπλώνεται με ταχύτητα στο TikTok,...

Πάτρα: Πυροσβέστες απεγκλώβισαν 2χρονο κοριτσάκι από κλειδωμένο αυτοκίνητο

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στην Πάτρα, όταν...

Πέθανε στα 47 του ο μουσικός Γιώργος Λαγογιάννης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...

RPN.GR