Ξεκίνησε η διαβούλευση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας

679

Αναρτάται σήμερα προς διαβούλευση το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι για την ένταξη 2.600 στρεμμάτων της πυρόπληκτης περιοχής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο ΝΑΟΜΑ στο Μάτι, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου, τους γενικούς γραμματείς, Ευθύμη Μπακογιάννη, Κωνσταντίνο Αραβώση, τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, για να ξεκινήσει δια ζώσης διαβούλευση με τον Ππεριφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη).

Εκεί βρίσκεται και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και ο δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας με εκπροσώπους συλλόγων και σωματείων πυροπαθών.

Σημειώνεται, ότι για τη σύνταξη του ΕΠΣ απαιτήθηκαν, πέραν της κύριας πολεοδομικής μελέτης, οκτώ άλλες υποστηρικτικές μελέτες, ενώ η εκπόνησή τους ξεκίνησε στις αρχές του 2020. Οι μελέτες αυτές είναι οι εξής: Κύρια (Πολεοδομική) Μελέτη, Μελέτη Τοπογραφίας, Μελέτη Οριοθέτησης Ρεμάτων, Συγκοινωνιακή Μελέτη, Μελέτη Κατάρτισης Δασικού Χάρτη, Μελέτη μείωσης της πλημμυρικής διακινδύνευσης, Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας, Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ομική υποστήριξη.