spot_img
14.4 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ξεκίνησε η επέλαση του ”Φίλιππου” Πότε θα χιονίσει στην Αττική

 

 

 

Ξεκίνησε από σήμερα η ψυχρή εισβολή που θα δώσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, ισχυρό παγετό αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Πυκνές χιονοπτώσεις σήμερα κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Αύριο Πέμπτη το περισσότερο χιόνι θα πέσει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, Εύβοιας, ανατολικής Στερεάς. Την Πέμπτη Θα χιονίσει όχι μόνο στα ορεινά της Αττικής αλλά και στα βόρεια προάστια , ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο νιφάδες να δουν και αλλού στην Αττική. Χιόνια θα πέσουν και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες πάντως θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως την Κυριακή με αποτέλεσμα να σημειώνονται χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές στα ανατολικά και νότια την Παρασκευή και το Σάββατο. Θα χιονίσει και σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Σήμερα κακοκαιρία προβλέπεται στη χώρα με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις πρώτες ώρες στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε πεδινές περιοχές Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 05 με 08 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 12 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 08 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια κυρίως στα γύρω ορεινά – ημιορεινά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος Μ.Sc. FRMetS

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές. 

Αυτή την εβδομάδα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21/12/2025

https://youtu.be/S7AFs_PQBaY

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

RPN.GR