Ξηλώθηκε το «ΚΕΠ» των αναρχικών από την πλατεία Εξαρχείων -Μεγάλη επιχείρηση τα ξημερώματα

282

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στα Εξάρχεια προκειμένου να απομακρυνθεί το κοντέινερ που βρισκόταν στην πλατεία της περιοχής, γνωστό και ως «ΚΕΠ» των αναρχικών.

Πρόκειται για το περίφημο κοντέινερ που στήθηκε από αντιεξουσιαστές πριν από περίπου τρία χρόνια και λειτουργούσε ως περίπτερο ενημέρωσης, όπως τον είχαν χαρακτηρίσει παλαιότερα σε σχετική ανακοίνωση.

Γερανοφόρο του δήμου Αθηναίων, παρουσία ισχυρής δύναμης της αστυνομίας, έφτασε στο σημείο, σήκωσε το κοντέινερ και το φόρτωσε σε ειδικό όχημα. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί.
Καθάρισαν το χώρο άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων
Οπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μετά την απομάκρυνση του κοντέινερ άνθρωποι του δήμου έφτασαν στο σημείο και καθάρισαν τον χώρο από σκουπίδια, πανό και αφίσες.

Το κοντέινερ που υπήρχε στα Εξάρχεια

Το κοντέινερ που υπήρχε στα Εξάρχεια -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σημειώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο κοντέινερ δεν χρησιμοποιούνταν. Κατά την απομάκρυνση του κοντέινερ βρίσκονταν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
«Oι δράσεις του στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τη νέα δημοτική Αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και η εφαρμογή του ξεκίνησε ήδη», τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Μπακογιάννης: «Ούτε μια μέρα να πάει χαμένη»
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της «καθημερινότητας των Αθηναίων» και για την επίτευξη αυτού του σκοπού δεν θα αφήσει «ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών»

.

Το σημείο μετά την απομάκρυνση του κοντέινερ

Το σημείο μετά την απομάκρυνση του κοντέινερ -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το φορτηγάκι του δήμου Αθηναίων

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ