spot_img
29.9 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Υπερυπολογιστής προβλέπει τα φαβορί του Μουντιάλ 2026: Έκπληξη με Αγγλία, 5η η Γερμανία, ακόμη πιο κάτω η Βραζιλία!

 

 

 

Με την κλήρωση του Μουντιάλ 2026 ενόψει (στις 5/12 στο «Kennedy Center» της Ουάσινγκτον, στις 12:00 τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας) ένας υπερυπολογιστής δίνει τα δικά του προγνωστικά για το ποιες Εθνικές ομάδες συγκαταλέγονται στα φαβορί για την κατάκτηση της κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης σε επίπεδο χωρών.

Κι αν κάποτε είχαμε κλασικά φαβορί όπως η Βραζιλία και η Γερμανία, τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει.

Σύμφωνα με το Super Computer της Opta η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία μπορεί να δίνεται ως το πρώτο φαβορί (με ποσοστά 17,1%) για να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, όμως η νυν κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αργεντινή δίνεται «μόλις» ως 4ο φαβορί. Ισως επειδή πλέον το μεγάλο αστέρα της ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στο «κατώφλι» των 40.

Και το εντυπωσιακό δεν είναι ότι πάνω από την Αργεντινή (4η με 8,7%) φιγουράρει η ισχυρή Γαλλία του Εμπαμπέ (2η με 14,1%).), αλλά ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του υπερυπολογιστή πιο πιθανό (3ο φαβορί) να κατακτήσει το Μουντιάλ 2026 είναι η Αγγλία (3η με 11,8%)! Μια χώρα που αντικειμενικά διαθέτει το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του κόσμου, αλλά η οποία σαν Εθνική ομάδα πηγαίνει από τη μία παταγώδη αποτυχία στην άλλη.

Με τη νέα προσπάθεια όμως που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα «Τρία λιοντάρια» υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ

Οι επόμενες θέσεις προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, καθώς η Εθνική Γερμανίας των τεσσάρων κατακτήσεων δίδεται μόλις 5η (7,1%), έχοντας χάσει την «σκληροτράχηλη» ταυτότητά της τα τελευταία χρόνια.

Ακόμη πιο χαμηλά έχει… πέσει η Εθνική Βραζιλίας του Κάρλο Αντσελότι που παρά τις πέντε κατακτήσεις (περισσότερες από κάθε άλλη Εθνική) είναι 7η με ποσοστό μόλις 5,2%.

 

Ενδιάμεσα, στην 6η θέση δηλαδή συναντάμε την Πορτογαλία του 40χρονου Κριστιάνο Ρονάλντο με ποσοστό 6,6%

Παρακάτω οι προβλέψεις του υπερυπολογιστή για το Μουντιάλ 2026

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Θρήνος στο Ηράκλειο: Ξαφνικός θάνατος 21χρονου βυθίζει στο πένθος την τοπική κοινωνία

Στο πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία του Ηρακλείου μετά...

Δήμος Μαραθώνος: Τα ΤΠΣ είναι η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος για τις χρήσεις γης

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, η δημοτική αρχή...

«Πειραγμένες;» Δημοσκοπήσεις: Θα καταφέρει η Ν.Δ. του Μητσοτάκη να… ξορκίσει το «φάντασμα» του 28%

Αν τα νέα κόμματα (Τσίπρα, Καρυστιανού, επίκειται και το...

ΝΕΑ

Δήμος Μαραθώνος: Τα ΤΠΣ είναι η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος για τις χρήσεις γης

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, η δημοτική αρχή...

Μαραθώνας – Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής «Ο Άγιος Θωμάς»: Καλοκαιρινό Αντάμωμα

Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής " O Άγιος Θωμάς" ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Καλοκαιρινό Αντάμωμα Το Σάββατο...

Ραφήνα: Ξεκινούν οι καλοκαιρινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης στον εξώστη του ΚΑΠΗ

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Λ....

RPN.GR