Υπό την προεδρία του δημάρχου Ευάγ.Μπουρνού:Σύσκεψη και ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας

368

Δελτίο τύπου

Διευρυμένη σύσκεψη, υπό την προεδρία του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνού, με τη συμμετοχή των διευθυντών, καθηγητών και του προσωπικού καθαριότητας  των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντικείμενο της εκτενούς συζήτησης ήταν η πληροφόρηση για την εξελισσόμενη κατάσταση, τα μέτρα πρόληψης με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ αλλά και συνολικά η υπεύθυνη ενημέρωση ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας και η απρόσκοπτη λειτουργία της και το σχέδιο μέτρων και οι δράσεις του Δήμου μέχρι σήμερα και για το προσεχές διάστημα, θέματα που ανέλυσε διεξοδικά ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς.

Αναλυτική ενημέρωση με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτείας για τον ιο, την συμπτωματολογία, τη διασπορά του, τους τρόπους αντίδρασης ειδικά στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αλλά και τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, έκαναν από την πλευρά της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων του Δήμου, οι ιατροί Κώστας Μώρος (πρόεδρος του ΔΣ) και Γεράσιμος Βουδούρης (εντεταλμένος σύμβουλος δημόσιας υγείας), οι οποίοι απάντησαν και στις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν.

Στην σύσκεψη, πέραν των προαναφερομένων, συμμετείχαν: ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Βασιλόπουλος,  ο Αντιδήμαρχος Σάββας Αραπκιλής και με την ιδιότητα του προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και ο ΓΓ του Δήμου Ανδρέας  Γκουγκουλής.

Παράλληλα η επιτροπή ενημερώνει ότι σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου, οι απολυμάνσεις των οχημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας ξεκίνησαν ήδη σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία.