Υποβρύχιος καθαρισμός Λιμανιού Ραφήνας από δύτες(φωτο-βίντεο)

1294

Σήμερα Κυριακή 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εθελοντικός υποβρύχιος καθαρισμός του πυθμένα του Παλαιού Λιμένα Ραφήνας, υπό τη διοργάνωση του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Εθελοντικά συμμετείχαν οι δύτες Δημήτρης Χαψιάς και Ιωάννης Κηρυθράς και την ανέλκυση απορριμμάτων ανέλαβε ο Χρήστος Δουρούκας.

Από τον βυθό ανελκύθηκαν πολλά παλιά λάστιχα,σίδερα αλλά και δίχτυα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας αποτελεί σημείο αναφοράς του λιμανιού και αυτός ο καθαρισμός εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην αξία του εθελοντισμού.


Η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και των ακτών απαιτεί κοινή στράτευση πολιτείας και κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, κατ΄ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, έχει θεσπιστεί το «Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες» με αποκλειστικό γνώμονα την ανάγκη για διαρκή ετοιμότητα για αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών από πετρέλαιο και άλλες ουσίες που προσομοιάζουν σε αυτό.


Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας συγχαίρει
τους εθελοντές δύτες κ. Χαψιά και κ. Κηρυθρά για τη συνεισφορά τους στην εν λόγω δράση, τον κ. Δουρούκα για την δωρεάν ανέλκυση των απορριμμάτων.