spot_img
26.2 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Υποβρύχιος καθαρισμός στο Λιμανάκι Νέας Μάκρης από τον Ροταριανό Όμιλο – rpn

Ο Ροταριανός Όμιλος Μαραθώνας – Νέα Μάκρη, στα πλαίσια της περιβαλλοντολογικής εθελοντικής του δράσης, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, διοργάνωσε υποβρύχιο καθαρισμό του Λιμανιού Νέας Μάκρης, την Κυριακή 07/07/2024.
Τον Όμιλο στην προσπάθειά του συνέδραμαν και τους ευχαριστούμε από καρδιάς:
1. Ο Έφεδρος Καταδρομέας, απόφοιτος του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) & πιστοποιημένος δύτης:
Στράτος Σαραντόπουλος,
ο οποίος, ως Αρχηγός των δυτών, αφού εξήρε την πρωτοβουλία του ομίλου μας για την δράση, τόνισε ότι: “Η εθελοντική προσφορά, είναι ένας ισχυρός τρόπος για την ενίσχυση της κοινωνίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων, ενώ παράλληλα ενισχύει και τους ίδιους τους εθελοντές τόσο στο προσωπικό όσο και στο επαγγελματικό τους επίπεδο.
Επιπλέον, μέσα από την δράση ενισχύσαμε τους καταδρομικούς δεσμούς που μας συνδέουν με τον Πρόεδρο Δημήτρη Δασκαλόπουλο και τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Κορδάτο, του Ροταριανού Ομίλου Μαραθώνας – Νέα Μάκρη”.
2. Οι Έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων πιστοποιημένοι δύτες του Συλλόγου Μ.Ε.Κ (Μονάδα Εφέδρων Καταδρομών):
i. Τάσος Μπουντούρης
ii. Αντώνης Συκοβάρης
iii. Γιώργος Δημόπουλος
iv. Κώστας Κόλλιας
v. Μιχαήλ Καραμανώφ
Όλοι τους ευαίσθητοι ενεργοί πολίτες, που διαθέτουν περίσσευμα αγάπης & διάθεση εθελοντικής προσφοράς.
3. Ο Ναυτικός Όμιλος Νέας Μάκρης, με την Πρόεδρο κα Παχούλα Αγγελική, τον Γραμματέα κ. Κορκολή Γιάννη, μας παρείχαν βάρκα ασφαλείας, χειριστή της βάρκας και μας επέτρεψαν τη χρήση των εγκαταστάσεών τους.
4. Ο Δήμος Μαραθώνα/Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Κος Ζούρος Γιώργος, με ένα φορτηγό για την αποκομιδή των υλικών που βάραιναν τον βυθό του Λιμένα.
Με την καινοτόμο αυτή συνδυασμένη δράση, ο Ροταριανός Όμιλος Μαραθώνας – Νέα Μάκρη κάνει πράξη το σύνθημά του “Υπηρετείν Υπεράνω Εαυτού”, δηλώνοντας παράλληλα την εξωστρέφειά του στην τοπική κοινωνία, -κάνοντας γνωστό ότι είναι ένα πολύτιμο πολυεργαλείο – απλό, προσιτό και προσβάσιμο – που αναζητά σύνδεση, φιλία και ευκαιρία να εμπλακεί στον κόσμο γύρω του, έτοιμος να κάνει σημαντική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων που τον χρειάζονται.

Αυτή την εβδομάδα

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

Τραγωδία στην Ψάθα: Νεκροί ένας Έλληνας και ένας Δανός από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς...

RPN.GR