Ζήτησαν από τον Λιότσιο να κόψει τον χρόνο της φωτιάς-διαβάστε εδώ όλες τις καταθέσεις του

505

Όσο περνάνε οι ημέρες, καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία και μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν ότι την μαύρη εκείνη ημέρα υπήρξαν τραγικές κακουργηματικού χαρακτήρα παραλήψεις, των αρμοδίων οργάνων τόσο της τότε πολιτικής ηγεσίας, όσο και των οργάνων της πολυεπίπεδης κρατικής μηχανής.

Ρίγη αγανάκτησης για κάθε σκεπτόμενο πολίτη αποτελεί το περιεχόμενο των επτά συνολικά καταθέσεων που έδωσε στον ανακριτή κ. Μαρνέρη, ο δικαστικός εμπειρογνώμονας του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Λιότσιος τον οποίο ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής προέτρεπε «κάνε τον Κινέζο».

Αναλυτικότερα, ο κ. Λιότσιος έδωσε 7 καταθέσεις στον ανακριτή.

Στην κατάθεσή του στις 6 Μαρτίου 2020 ο κ. Λιότσιος αναφέρει ότι ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος του ζήτησε στο πόρισμα που θα συντάξει να μην γράψει ότι «υπάρχουν ευθύνες για ανωτέρους, ότι για αυτό με κάλεσε εκεί, ισχυριζόμενος ότι η υπουργός του είπε να μην γράψω για ευθύνες ανωτέρων, για ευθύνες Δημάρχου, της κυρίας Δούρου, του καθενός ή κάποιας υπηρεσίας ή του Δασαρχείου».

Και συνεχίζει: «Όσον αφορά την υπουργό, πιθανότητα μιλάει για την αρμόδια τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ως πολιτικός προϊστάμενος του αρχηγού του ΠΣ. Διότι μόνο από την αρμόδιας υπουργό δέχεται υπηρεσιακές εντολές σχετικές με το Σώμα».

Ακόμη, στις καταθέσεις του αυτές γίνεται αναφορά ότι είχαν ενημερωθεί πολιτικά πρόσωπα της τότε Κυβέρνησης από τον τότε αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ματθαιόπουλο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή και συνεχώς τον προειδοποιούσε και τον απειλούσε.

Δείτε όλες τις καταθέσεις του

Η κατάθεση 3.3.2020 εδώ

Η κατάθεση  4.3.2020 εδώ

Η κατάθεση  5.3.2020 εδώ

Η κατάθεση  6.3.2020 εδώ

Η κατάθεση  9.3.2020 εδώ

Η κατάθεση 1.6.2020 εδώ

Η κατάθεση  20.7.2020