spot_img
13.2 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

138 λεωφορεία στις περιαστικές γραμμές της Ανατολικής Αττικής και 50 λεωφορεία 18μ φυσικού αερίου, με στόχο τη βελτίωση των μετακινήσεων – RPN

 

 

 

 

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου, επισκέφθηκε σήμερα το Αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. στην Ανθούσα, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.ΣΥ., Στέφανο Αγιάσογλου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου των δημόσιων συγκοινωνιών, με στόχο τη βελτίωση των μετακινήσεων στην Αττική.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, ενημερώθηκε για την παραλαβή και ένταξη στον στόλο των 50 νέων λεωφορείων φυσικού αερίου τελευταίας τεχνολογίας, εκ των οποίων τα 27 βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία και τα 23 είναι ήδη στη χώρα μας, ολοκληρώνεται η διαδικασία της παραλαβής και θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα. Τα οχήματα, μήκους 18 μέτρων, έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις πιο απαιτητικές γραμμές του δικτύου, προσφέροντας αυξημένη χωρητικότητα, μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε τη σημασία της ανανέωσης του στόλου, τονίζοντας ότι τα νέα λεωφορεία αντικαθιστούν παλαιά οχήματα που παρουσίαζαν συχνές βλάβες και δυσλειτουργίες. Παράλληλα, ανέλυσε το ευρύτερο σχέδιο ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, το οποίο περιλαμβάνει:

  • 300 νέα λεωφορεία φυσικού αερίου.
  • 138 νέα λεωφορεία, που έχουν ήδη ενταχθεί στο στόλο για τις περιαστικές γραμμές της Ανατολικής Αττικής.
  • 240 επιπλέον ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία εξυπηρετούν ήδη τις ανάγκες των πολιτών σε Αθήνα και Πειραιά.
  • Στόχος μέχρι το καλοκαίρι του 2025 να φτάσουν τα 950 νέα οχήματα, ενισχύοντας ουσιαστικά τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι οι υποδομές του αμαξοστασίου στην Ανθούσα, σε συνδυασμό με εκείνες στα Άνω Λιόσια, θα διασφαλίσουν την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία των νέων λεωφορείων φυσικού αερίου.

Κλείνοντας, χαρακτήρισε την ανανέωση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών ως μια πραγματική “επανάσταση” στις μεταφορές, που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και προωθεί ένα πιο σύγχρονο, φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα μετακινήσεων.

Αυτή την εβδομάδα

Tα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 3/4

Σήμερα Παρασκευή φίλε μου Κριέ, η καθημερινότητά σου φωτίζεται...

Ανδρέας Βασιλόπουλος: “Επιτακτική η σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου”

Αντί ακύρωσης του αποψινού ΔΣ είναι επιτακτική η σύγκλιση έκτακτης...

Ραφήνα: Η δράση αλληλεγγύης του Συλλόγου Αέλιες Νηρηϊδες αλλάζει χώρο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω ασταθών καιρικών...

Τριγλία Ραφήνας- Άρης Βούλας Σάββατο 4 Απριλίου στο Δημοτικό Γήπεδο

ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ- Άρης ΒούλαςΣάββατο 4 Απριλίου στις 17.00Δημοτικό Γήπεδο...

Ραφήνα Πικέρμι Σπάτα: Περιφέρεια, Τροχαία και Πυροσβεστική σε άμεση συνεργασία

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών στην Ανατολική...

ΝΕΑ

Tα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 3/4

Σήμερα Παρασκευή φίλε μου Κριέ, η καθημερινότητά σου φωτίζεται...

Ραφήνα: Η δράση αλληλεγγύης του Συλλόγου Αέλιες Νηρηϊδες αλλάζει χώρο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω ασταθών καιρικών...

Τριγλία Ραφήνας- Άρης Βούλας Σάββατο 4 Απριλίου στο Δημοτικό Γήπεδο

ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ- Άρης ΒούλαςΣάββατο 4 Απριλίου στις 17.00Δημοτικό Γήπεδο...

Χιονοστιβάδα ΟΠΕΚΕΠΕ – Με καταιγιστικό ρυθμό οι δικογραφίες από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Σε χιονοστιβάδα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το σκάνδαλο του...

Κλειστά την Παρασκευή 3/4 όλα τα σχολεία του Δήμου Μαραθώνος

Κλειστά αύριο, Παρασκευή 3/4/2026 σχολεία, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και...

RPN.GR