spot_img
12.4 C
Rafina
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

20χρονος γόνος γνωστού επιχειρηματία παρέσυρε αστυνομικό: Επεισοδιακή καταδίωξη στην Αθήνα

 

 

 

Σκηνές βγαλμένες από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ (7/9) στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένας 20χρονος, γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, βρέθηκε στο επίκεντρο άγριας καταδίωξης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών πραγματοποιούσαν περιπολία στη λεωφόρο Συγγρού, όταν εντόπισαν παράνομη κόντρα μεταξύ αυτοκινήτων που κινούνταν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Ανάμεσα σε αυτά ξεχώριζε ένα πολυτελές supercar γερμανικής κατασκευής, στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν ο νεαρός επιχειρηματίας.

Η καταδίωξη κορυφώθηκε κοντά στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα. Όμως, την ώρα που προσέγγισαν για έλεγχο, ο 20χρονος έβαλε εκ νέου μπροστά τον κινητήρα, επιτάχυνε και παρέσυρε έναν αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον.

Η άμεση αντίδραση του συναδέλφου του στάθηκε καθοριστική: κατάφερε να σταματήσει ξανά το όχημα και να περάσει χειροπέδες στον νεαρό οδηγό, βάζοντας τέλος στην επικίνδυνη περιπέτεια. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, με ελαφρά κατάγματα αλλά εκτός κινδύνου.

Ο 20χρονος «γαλαζοαίματος» της αθηναϊκής επιχειρηματικής ελίτ αναμένεται να οδηγηθεί την Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα, όπου θα κληθεί να απολογηθεί για την απερίσκεπτη και επικίνδυνη συμπεριφορά του.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, σε περιοχές της Αττικής, δύο ημεδαποί, οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ένας από τους δράστες κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου παρέσυρε αστυνομικό με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση– απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της ανωτέρω Υποδιεύθυνσης εντοπίστηκαν σε λεωφόρο δύο αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, να συμμετέχουν σε μεταξύ τους  αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Κατόπιν σήματος για έλεγχο από το κλιμάκιο χρησιμοποιώντας εμφανή φωτεινά και ηχητικά σήματα, οι οδηγοί των ανωτέρω οχημάτων ανέπτυξαν ταχύτητα παραβιάζοντας διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες ώσπου ακινητοποιήθηκαν.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Λευκή Νύχτα μαζί με Vapeon και Project Insurance και τα έσοδα στον μαθητή που δίνει μάχη – rpn

ΛΕΥКH NYXTA στη Ραφήνα την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...

Με τους καύσωνες να επιδεινώνονται, η Ισπανία δημιουργεί δίκτυο «κλιματικών καταφυγίων»

Αντιμέτωπη με μια «νέα πραγματικότητα» στο κλίμα του πλανήτη,...

Η Γερμανία ενέκρινε αγορές αμυντικού υλικού ύψους 50 δισ. – Έκρηξη στρατιωτικών δαπανών το 2025

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) στη Γερμανία ενέκρινε στρατιωτικές...

Ο Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο και ο Πολάκης… διαφωνεί με τη διαγραφή του

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς επιτέθηκε και γρονθοκόπησε δημοσιογράφο και...

ΝΕΑ

Με τους καύσωνες να επιδεινώνονται, η Ισπανία δημιουργεί δίκτυο «κλιματικών καταφυγίων»

Αντιμέτωπη με μια «νέα πραγματικότητα» στο κλίμα του πλανήτη,...

Η Γερμανία ενέκρινε αγορές αμυντικού υλικού ύψους 50 δισ. – Έκρηξη στρατιωτικών δαπανών το 2025

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) στη Γερμανία ενέκρινε στρατιωτικές...

Ο Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο και ο Πολάκης… διαφωνεί με τη διαγραφή του

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς επιτέθηκε και γρονθοκόπησε δημοσιογράφο και...

Ραφήνα: Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Φιλαρμονικό Πολιτιστικό Σύλλογο – rpn

Ο Φιλαρμονικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ραφήνας - Πικερμίου έχει την...

RPN.GR