Συγκίνηση στο λιμάνι της Ραφήνας για τους 28 νεκρούς της ”Χρυσής Αυγής”(φωτο-video)

2601

Σήμερα Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 12:00 ,σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης,τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο πάρκο Κυρήνειας στην Ραφήνα από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας  για τα θύματα του ναυαγίου της «Χρυσής Αυγής».

Παρόντες η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Δέσποινα Γκικάκη,ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς,ο λιμενάρχης Ραφήνας Δημήτρης Κυριακουλόπουλος ,ο π.δήμαρχος Β.Πιστικίδης,οι αντιδήμαρχοι Π.Καλφαντής και Σ.Αραπκιλής.

Μετά από σύντομους λόγους της κ.Γκικάκη,του κ.Μπουρνού και του Λιμενάρχη,όλοι κατευθύνθηκαν στο λιμάνι όπου έριξαν το στεφάνι στην θάλασσα στην μνήμη των 28 νεκρών.Δείτε live μετάδοση που κάναμε ΕΔΩ και πολλές φωτο ΕΔΩ

Στις 23 Φεβρουαρίου 1983 το πλοίο «Χρυσή Αυγή» βυθίστηκε στα ανοικτά της θάλασσας κοντά στο ακρωτήρι Μαντήλι της Εύβοιας. Εκείνο το πρωινό είχε κάνει το δρομολόγιο Τήνος- Άνδρος- Ραφήνα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας απέπλευσε ξανά από τη Ραφήνα μεταφέροντας εννέα βυτιοφόρα, τέσσερα φορτηγά, 21 επιβάτες και 21 μέλη του πληρώματος.

Συνολικά 28 άνθρωποι πνίγηκαν, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν μέλη του πληρώματος.Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες σε άρθρο μας ΕΔΩ