spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Έβρος: Άναψε η πιο μεγάλη σούβλα της χρονιάς – Με μοσχάρι 360 κιλών

 

 

 

Στις Φέρρες του Έβρου σουβλίζεται ένα μοσχάρι 360 κιλών….

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης (29/12) και -σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα, Αγροτουρισμού και ΔΕ Φερών, Δημήτρη Κολγιώνη- στόχος είναι η ανάδειξη της ποιότητας του τοπικού κρέατος και η προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της περιοχής.

«Η εκδήλωση για τους επισκέπτες θα ξεκινήσει στις 18:00 μ.μ. και το ζώο (μοσχάρι) που σουβλίζεται για περισσότερες από 24 ώρες ζυγίζει περίπου 360 κιλά. Επίσης, θα ψήσουμε 100 κιλά λουκάνικα και θα δώσουμε στους επισκέπτες που θα μας επισκεφτούν στην κεντρική πλατεία των Φερών άφθονο κρασί» τονίζει στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Φερών.

Σύμφωνα με τον κ. Κολγιώνη το έθιμο ξεκίνησε το 2012, ενώ πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κορονοϊού. Ωστόσο, το κρέας διανεμήθηκε σε απόρους της ευρύτερης περιοχής.

«Μαζεύεται όλος ο Έβρος στις Φέρες για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Η πλατεία “βουλιάζει” από τον κόσμο, παρόλα αυτά υπάρχει φαγητό για να δοκιμάσουν όλοι. Γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια από τη δημοτική κοινότητα Φερών και τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ώστε να δοκιμάσει όλος ο κόσμος το βόειο κρέας από κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι εκτρέφουν τα ζώα τους σε μονάδες μέσα στο Δέλτα του Έβρου», συμπληρώνει ο αντιδήμαρχος.

Πηγή: GRTimes.gr

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR