spot_img
18.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

ΗΠΑ: Βίντεο σοκ από τον άγριο ξυλοδαρμό Αφροαμερικάνου από αστυνομικούς

 

 

Tο φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από την κάμερα σώματος αστυνομικού που δείχνει τον Τάιρ Νίκολς να ξυλοκοπείται βάναυσα από πολλούς αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας βίαιης αντιπαράθεσης μεταξύ του νεαρού και πέντε αστυνομικών, που κατηγορούνται για τον θάνατό του.

Ο 29χρονο Αφροαμερικανός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στις 7 Ιανουαρίου έπειτα από μια «αντιπαράθεση» με αστυνομικούς που ήθελαν να τον συλλάβουν για μια απλή παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Πέθανε τρεις ημέρες αργότερα.

Οι αστυνομικοί είχαν απολυθεί και κατηγορήθηκαν την Πέμπτη για διάφορα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του φόνου δευτέρου βαθμού. Τους ασκήθηκαν διώξεις και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

 

 

 

 

 

 

Η αρχηγός της αστυνομίας του Μέμφις, Σέρελιν Ντέιβις, υποστήριξε ότι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί είναι μαύροι βγάζει από το τραπέζι τα κίνητρα τους να είναι φυλετικά.

Η κάμερα σώματος ενός αξιωματικού τον δείχνει να τρέχει στη σκηνή και να κυνηγάει τον Νίκολς, ο οποίος πέφτει αμέσως στο έδαφος.

Άλλοι αξιωματικοί αρχίζουν αμέσως να τον χτυπούν. Η κάμερα του αστυνομικού είναι μπλοκαρισμένη στη συνέχεια. Ο Νίκολς ακούγεται να ουρλιάζει και οι αστυνομικοί του φωνάζουν να τους δώσει τα χέρια του και να ξαπλώσει πίσω.

«Εντάξει, εντάξει», λέει επανειλημμένα, εκτελώντας τις εντολές τους. «Απλώς προσπαθώ να πάω σπίτι», τους εξηγεί.

Στη συνέχεια, ο Νίκολς απελευθερώνεται από τις λαβές των αστυνομικών καθώς εκείνοι τον ψεκάζουν με πιπέρι και τον πυροβολούν με ένα τέιζερ.

 

https://twitter.com/i/status/1619142056563343361

Αγανακτισμένος ο Τζο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «αγανάκτησε» και «πόνεσε βαθιά» βλέποντας το «φρικιαστικό» βίντεο της βίαιης σύλληψης του Τάιρ Νίκολς.

«Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα απόψε θα προκαλέσουν αγανάκτηση στον πληθυσμό, κι υπάρχει λόγος», αναγνώρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο, όμως συμπλήρωσε πως είναι απαραίτητο οι διαδηλώσεις που θα γίνουν να είναι «ειρηνικές».

Σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν, η οικογένεια του Τάιρ Νίκολς «αξίζει» να διενεργηθεί «άμεση, πλήρης και διαφανής έρευνα».

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR