spot_img
15.5 C
Rafina
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Τεράστια η ανταπόκριση των πολιτών Ραφήνας και Πικερμίου για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

 

 

 

Συγκινητική η ανταπόκριση των κατοίκων του Δήμου μας για προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης με τα οποία θα συνδράμουμε στην ανακούφιση των πληγέντων από τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.
Από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα οπότε ολοκληρώθηκε η δράση οι πολίτες της Ραφήνας και του Πικερμίου κατέφθαναν στο Πνευματικό Κέντρο προσφέροντας είδη όπως χειμερινό ρουχισμό (για ενήλικες & παιδιά), τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής και καθαριότητας, σόμπες, κουβέρτες, αλλά και υγειονομικό υλικό από γάζες και επιδέσμους μέχρι παυσίπονα.
Ιδιαίτερη στιγμή όταν μαθητές από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία προσέφεραν εκτός από είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια για τα παιδιά στις πληγείσες περιοχές.
Η προσφορά είναι τόσο μεγάλη ώστε χρειάστηκαν 4 φορτηγά για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, στο κεντρικό σταθμό στο ΣΕΦ.
Η ανταπόκριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αττική ήταν άμεση κατόπιν συνεννόησης του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη με τις Πρεσβείες της Τουρκίας και της Συρίας και η δράση οργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τους Δήμους της Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΠΕΔΑ. Η ανθρωπιστική βοήθεια αφού συγκεντρωθεί σε αποθηκευτικούς χώρους του ΣΕΦ ακολούθως άμεσα θα αποσταλεί στην Τουρκία, με μεγάλα φορτηγά.
Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, η Διοίκησή του και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Μπουρνούς απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλες και όλους.
Η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει και δεν πρέπει να γνωρίζει σύνορα, στεκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί.

Αυτή την εβδομάδα

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΕΔΕ την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας–Πικερμίου συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα της Κεντρικής...

Ραφήνα: Χριστούγεννα αγάπης για τα παιδιά από τις «Αέλιες Νηρηίδες» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» – rpn

Ο Σύλλογος Γυναικών «Αέλιες Νηρηίδες», σε συνεργασία με τον...

Λευκή Νύχτα στη Ραφήνα – Γιορτή για μικρούς και μεγάλους στις 19 Δεκεμβρίου – rpn

Η Ραφήνα φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται τη...

Απεργία ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16/12: Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – rpn

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου...

Ραφήνα: Παρουσίαση βιβλίων και κοινωνική δράση για παιδάκι 1 έτους από την πόλη μας – rpn

Κοινωνική Δράση Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Παρουσίασης Βιβλίου Η Γνώση...

ΝΕΑ

Απεργία ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16/12: Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – rpn

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου...

Ραφήνα: Παρουσίαση βιβλίων και κοινωνική δράση για παιδάκι 1 έτους από την πόλη μας – rpn

Κοινωνική Δράση Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Παρουσίασης Βιβλίου Η Γνώση...

RPN.GR