spot_img
18.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Με λαμπρότητα η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

 

 

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Για μία ημέρα «εθνικής έξαρσης» μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος μετά το τέλος της παρέλασης και είπε ότι γιορτάζουμε την επέτειο ενός γεγονότος μοναδικού και ανεπανάληπτου στην ιστορία. «Θαύμασα πριν από λίγο μια πολύ ωραία παρέλαση από τα νέα παιδιά», είπε ο κ. Πικραμμένος και πρόσθεσε: «Γι΄αυτά τα νέα παιδιά εργαζόμαστε για μία νέα κοινωνία με κοινωνική συνοχή, με οικονομική ασφάλεια, με αμυντική θωράκιση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ως κυβέρνηση όλες τις προϋποθέσεις ώστε τα νέα μας παιδιά να μπορέσουν να γυρίσουν πίσω. Γιατί για να παραμείνει η Ελλάδα ισχυρή πρέπει να έχουμε μια ισχυρή νεολαία και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις τα παιδιά, το μέλλον της Ελλάδας να μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα του».

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά μας σε αυτή την ηλιόλουστη μέρα εδώ στην Αθήνα για την παρέλαση που μας γέμισε με υπερηφάνια. Έχουμε ένα μήνυμα σήμερα, το οποίο είναι πολύ επίκαιρο: η εθνική ανεξαρτησία και η ελευθερία θέλει αγώνες και θέλει ενότητα. Το χρειάζεται και η σημερινή εποχή, το χρειάζεται και η σημερινή Ελλάδα και το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας. Τα χειροκροτήσαμε και τους ευχόμαστε το καλύτερο».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μετά την παρέλαση δήλωσε: «Τα παιδιά ήταν άψογα. Να φροντίσουμε κι εμείς να είναι υπερήφανα για όλους εμάς. Ας ξεπεζέψουμε λοιπόν, ας τα ακούσουμε με προσοχή, με σεβασμό, η συμμετοχή να είναι πολιτική, μέλος της λύσης και όχι του προβλήματος».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Γιορτάζουμε μια εθνική επέτειο με το βάρος μια εθνικής τραγωδίας που ιδιαίτερα έπληξε τα νέα παιδιά. Τα παιδιά που οργίζονται σήμερα και αυτή η οργή μπορεί να μετατραπεί σε ελπίδα. Ελπίδα για μία χώρα που θα έχει παιδεία δημοκρατική, συμμετοχική που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες, αλλά και τις προσδοκίες των παιδιών μας».

Αυτή την εβδομάδα

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

ΝΕΑ

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

Θύελλα Ραφήνας Β΄: Πρεμιέρα στην Παιανία και κάλεσμα στήριξης

Πρώτος αντίπαλος της ομάδας θα είναι ο Παμπαιανικός, σε...

RPN.GR