spot_img
12.4 C
Rafina
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Αργυρούπολη: Δέκα χρόνια φυλακή στον «νταή» που ξυλοκόπησε την σύντροφό του

Ποινή κάθειρξης δέκα ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον επονομαζόμενο «νταή» της Αργυρούπολης ο οποίος τον Ιανουάριο του 2022 ξυλοκόπησε άγρια την 41χρονη σύντροφο του με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρότατο τραυματισμό με αποτέλεσμα να παραμείνει δύο μήνες στην εντατική με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το δικαστήριο δε χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση στον κατηγορούμενο ωστόσο του αναγνώρισε-κατά πλειοψηφία-το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στο δράστη της επίθεσης.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας αναγνώρισε ζήτησε την καταδίκη του κατηγορουμένου και αμφισβήτησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που απέδιδε στο δράστη σοβαρή ψυχοπαθολογία.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος χτύπησε το θύμα με τεράστια δύναμη. «Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι δύναμη έχουν τα χέρια του, δεν απλώνει για πρώτη φορά το χέρι του και χτυπάει ανελέητα! Ανελέητα! Δεν άφησε σημείο του σώματος της χωρίς να το χτυπήσει! Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο!» τόνισε ο εισαγγελέας.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος, αφού ζήτησε συγγνώμη, επιχείρησε να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χασίς, αλλά και πως ήταν θυμωμένος από την αποκάλυψη της συντρόφου του για παράλληλη σχέση με άλλο πρόσωπο.

«Το απόγευμα και μετά ξεκίνησα μόνος μου πάλι να πίνω ρακί μέχρι τα ξημερώματα και κάποια στιγμή έκανα και χάσις. Και την ώρα που ξάπλωσα γύρισε και μου είπε θέλω να σου πω και κάτι άλλο ακόμη. Μου έλεγε ότι είχε κάτι με έναν Αλβανό από τη λαϊκή. Γύρισα κατά πάνω της, σηκώνομαι όρθιος και τη χαστουκίζω τρεις φορές. Ξαναγυρνάω τη βλέπω γυρισμένη στο πλάι και έπαθα σοκ στην αρχή νόμιζα ότι το έκανε έτσι.

Φώναζα «Όλγα, Όλγα» δεν είχε αίματα. Τεντώνει τα χέρια της και τα πόδια της δεν ανταποκρίνονταν. Πήρα το 166 βγαίνει τηλεφωνητής το έκλεισα πήρα την αδελφή μου να ειδοποιήσει ασθενοφόρο» ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

 

 

 

Το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού παραμένει σε κέντρο αποκατάστασης. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Μικού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος είπε πως ξυλοκόπησε τη σύντροφό του ενώ ήταν «θολωμένος» και υπό την επήρεια αλκοόλ και κάνναβης.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο αθλητής υποστήριξε ότι υπήρχαν προβλήματα στη σχέση του με τη σύντροφό του και πως ο ίδιος είχε προβλήματα ψυχωτικού χαρακτήρα, βλέποντας «οράματα και μορφές», αλλά αρνιόταν να επισκεφθεί ψυχίατρο για να λάβει φαρμακευτική αγωγή.

Ζήτησε συγγνώμη από το θύμα ξυλοδαρμού και την οικογένειά της, λέγοντας πως έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 χρόνων χωρίς αναστολή στην έφεση, ενώ ως ελαφρυντικό του αναγνωρίστηκε καλή συμπεριφορά μετά την πράξη, καθώς μετά τον ξυλοδαρμό τηλεφώνησε σε συγγενικό του πρόσωπο και ζήτησε να καλέσουν το ΕΚΑΒ.

Tον Ιανουάριο του 2022 ο 46χρονος είχε σαπίσει τη σύντροφό του στο ξύλο μέσα στο σπίτι της στην Αργυρούπολη.

Η γυναίκα δέχθηκε δεκάδες χτυπήματα από τον σύντροφό της ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία, την εγκατέλειψε λιπόθυμη και αιμόφυρτη και έφυγε από το σπίτι έχοντας ειδοποιήσει συγγενικό του πρόσωπο για το περιστατικό.

Ο δράστης του ανηλεούς ξυλοδαρμού εμφανίστηκε τρεις μέρες μετά στις Αρχές και ενώ ήδη τον αναζητούσε η Αστυνομία.

Η γυναίκα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, αφού έμεινε για πάνω από 7 μήνες σε κωματώδη κατάσταση.

Με την καθοριστική συμβολή των ιατρών του «Ευαγγελισμού» και με τη βοήθεια του Οργανισμού «Πράξη Αγάπης», μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης.

Οι αρμόδιοι θεραπευτές είναι αισιόδοξοι και από την εικόνα της φαίνεται πως μέρα με τη μέρα σημειώνει θεαματική βελτίωση.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Λευκή Νύχτα μαζί με Vapeon και Project Insurance και τα έσοδα στον μαθητή που δίνει μάχη – rpn

ΛΕΥКH NYXTA στη Ραφήνα την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...

Με τους καύσωνες να επιδεινώνονται, η Ισπανία δημιουργεί δίκτυο «κλιματικών καταφυγίων»

Αντιμέτωπη με μια «νέα πραγματικότητα» στο κλίμα του πλανήτη,...

Η Γερμανία ενέκρινε αγορές αμυντικού υλικού ύψους 50 δισ. – Έκρηξη στρατιωτικών δαπανών το 2025

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) στη Γερμανία ενέκρινε στρατιωτικές...

Ο Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο και ο Πολάκης… διαφωνεί με τη διαγραφή του

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς επιτέθηκε και γρονθοκόπησε δημοσιογράφο και...

ΝΕΑ

Με τους καύσωνες να επιδεινώνονται, η Ισπανία δημιουργεί δίκτυο «κλιματικών καταφυγίων»

Αντιμέτωπη με μια «νέα πραγματικότητα» στο κλίμα του πλανήτη,...

Η Γερμανία ενέκρινε αγορές αμυντικού υλικού ύψους 50 δισ. – Έκρηξη στρατιωτικών δαπανών το 2025

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) στη Γερμανία ενέκρινε στρατιωτικές...

Ο Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο και ο Πολάκης… διαφωνεί με τη διαγραφή του

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς επιτέθηκε και γρονθοκόπησε δημοσιογράφο και...

Ραφήνα: Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Φιλαρμονικό Πολιτιστικό Σύλλογο – rpn

Ο Φιλαρμονικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ραφήνας - Πικερμίου έχει την...

RPN.GR