spot_img
26.4 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Ασπρούδης

 

 

Πέθανε ο ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Ηλίας Ασπρούδης όπως έκανε γνωστό μέσω Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ακόμα ένας θλιβερός αποχωρισμός. Έφυγε ένας πολύ αγαπημένος φίλος και ξεχωριστός ηθοποιός που ερμήνευσε σπουδαίους ρόλους στο Εθνικό θέατρο, στο Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, στο Ελεύθερο θέατρο και στην τηλεόραση. Υπερευαίσθητος, ευγενικός άνθρωπος, τίμησε αθόρυβα το λειτούργημα μας όσο κανείς.. Καλό ταξίδι αγαπημένε Ηλία Ασπρούδη….» έγραψε στην ανάρτηση.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Ασπρούδης

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου του Κ. Μιχαηλίδη. Είχε συνεργαστεί με πολυάριθμους θιάσους. Υπήρξε βασικό στέλεχος του Αμφιθεάτρου – Σπύρου Α. Ευαγγελάτου από το 1979 έως το 1992. Είχε συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, με το θέατρο Στοά, με το Θέατρο Τέχνης κ.ά. Είχε επίσης σκηνοθετήσει τα έργα: Κοντραμπάσο του Π. Ζίσκιντ (ΔΗΠΕΘΕ Χίου), Οι επισκέπτες του Γ. Λυρίτη (Θεατρική Εταιρεία Φάος), Λυδία του Ε. Παπαδόπουλου (Θεατρική Εταιρεία Συμπόσιο) και Κατασκευές των Η. Ασπρούδη, Μ. Αναστασίου και Χ. Καζάζη.

Είχε διδάξει υποκριτική στο θεατρικό εργαστήρι του Κ. Καζάκου, στη σχολή Ίασμος και στη Σχολή του Θεάτρου Αθήνας του Γ. Κιμούλη. Υπήρξε υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα όπως μετέδωσε το Star.

 

Αυτή την εβδομάδα

Πυρκαγιές: Αποζημίωση έως 100% για επισκευή ή ανακατασκευή κατοικιών από τον Σεπτέμβριο

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η υποβολή...

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Η προθεσμία, οι δικαιούχοι και τα λάθη που «κόβουν» την αίτηση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για...

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Εύβοια: Σκύλος επιτέθηκε σε λουόμενους στο Λευκαντί – Τρεις τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου στην...

ΝΕΑ

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Εύβοια: Σκύλος επιτέθηκε σε λουόμενους στο Λευκαντί – Τρεις τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου στην...

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

RPN.GR