spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Κρυφές κάμερες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια – Πόσους κατέγραψε ο ξενοδόχος

 

 

 

Συνολικά 27 άτομα παρακολουθούσε με κρυφές κάμερες ο ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στην περιοχή της Αφύτου, στη Χαλκιδική.

Όλα αποκαλύφθηκαν στα τέλη του περασμένου ζευγάρι, όταν ένα ζευγάρι νεαρής ηλικίας κατήγγειλε πως εντός του δωματίου υπήρχε συσκευή καταγραφής και αποθήκευσης εικόνα και ήχου, η οποία ήταν τοποθετημένη σε πρίζα του δωματίου.

Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πως ο ιδιοκτήτης των δωματίων είχε καταγράψει 27 άτομα, εκ των οποίων τα 13 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πέντε Έλληνες, 7 Ελληνίδες και μία γυναίκα από την Αλβανία.

Έμοιαζαν με φορτιστές

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κρυφές κάμερες που είχε τοποθετήσει προσομοίαζαν σε φορτιστές κινητών τηλεφώνων.

Η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει τα εξής:

«Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα, σχετικά με υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων, σε τουριστικό κατάλυμα στην Χαλκιδική.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη του τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος, προέβαινε σε εγκατάσταση κρυφών καμερών σε δωμάτια του εν λόγω καταλύματος, με σκοπό την παράνομη καταγραφή προσωπικών στιγμών των ατόμων που εισέρχονταν και παρέμεναν σε αυτά.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 6 «κρυφές» κάμερες που προσομοίαζαν σε φορτιστές κινητών τηλεφώνων,
  • 8 κάρτες μνήμης,
  • 1 καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εξωτερικών χώρων,
  • 1 μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,
  • 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 1 συσκευή τάμπλετ και 1 κινητό τηλέφωνο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι είχε καταγράψει 27 άτομα, εκ των οποίων τα 13 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου».

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 7 Απριλίου για 5 θέματα

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Ραφήνα Πικέρμι: Που θα δηλώσετε τις ζημιές από την κακοκαιρία ERMINIO στην κατοικία ή την επιχείρησή σας

Ανακοίνωση Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για δηλώσεις ζημιών σε...

ΝΕΑ

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR